Noraker gård - Valdres

Noraker gård er en gammel slektsgard i Valdres som har gått fra far til sønn siden 1500- tallet. I 1969 startet Unni og Gunnar Noraker med oppdrett av fisk med videreforedling til rakfisk. I dag er det neste generasjon, dvs 14. generasjon ved Nils Noraker som er driver av garden.

Rakfisk fra eget råstoff:

Store mengder fjellvann fra 900 moh føres direkte i rør ned til oppdrettsanlegget. Høyt trykk på vannet gir selvrensende dammer og rask vannutskifting. I den sterke vannstrømmen får fisken også god mosjon og trivsel, som igjen virker inn på kvaliteten til fiskekjøttet.

I rakeprosessen danner melkesyrebakterier bl.a smakstoffer samtidig som fiskekjøttet fiskekjøttet endrer konsistens. Rakeprosessen styrer vi med saltkonsentrasjon, temperatur, modningstid og svært streng hygiene.  

Vi leverer rakfisk i tre modningsgrader:

Mild: 3-6 måneder

Lagret: 6-12 måneder

Vellagret: 12-18 måneder

Noraker gård har vunnet folkejuryen sin pris som beste rakfisk ved Norsk Rakfiskfestival hele 14 ganger siden 1994. I fjor vant Noraker gård sin vellagrete rakfisk prisen: Årets fisk- og sjømatprodukt 2013 under den nasjonale kåringen til det norske måltid.

Juryens begrunnelse var: Et delikat produkt med god balansert smak. Det er en fin og tiltalende farge på produktet. Bra konsistens som gjør at det er anvendelig både til smøring  og til å porsjonere i fine stykker. Helhetlig framstår dette produktet med en klar og tydelig regional profil.


På garden har vi eget gardsutsalg, selskapslokale, møterom hvor vi har et rikt utvalg av gardsmatprodukt. Etter avtale arrangerer vi også omvisninger på garden. Oversikt over åpningstider, produkter, priser og andre utsalgssteder finner du på hjemmesiden vår: www.noraker.no

Rakfisken til Noraker gård får du i utvalgte MENY-butikker i Oppland