Nyr - Nes

Finnes det lykkelige kuer? På Nes i Akershus mener de det.

Se video om Nyr ovenfor

Hans Arild Grøndahl driver økologisk på Grøndalen Gård. Han er hellig overbevist om at gårdens fokus på dyrevelferd gir lykkelige kuer og kalver som igjen gir melken helt spesielle karaktertrekk.


Grøndalen Gård er en slektsgård med historie helt tilbake til 1600-tallet. Her kan kuene gå fritt inn og ut hele året, ny halm strøs hver dag og de spiser låvetørket høy. Fra 1999 har ku og kalv fått tilbringe hele 2 måneder sammen, og Hans Arild og hans kone Anne Birte har sett utrolig mange flotte øyeblikk. De mener det ikke er noen tvil om at kuene og kalvene er lykkeligere sammen. 

På Grøndaen Gård produseres det Nýr - en fløyelsmyk, hvit ferskost med et tydelig friskt og syrlig preg. Nýr lages av syrnet, økologisk, helmelk fra lykkelige kuer med glimt i øyet, uten noen form for tilsetningsstoffer. Med lav fettprosent og høyt proteininnhold er Nýr et sunt produkt. Bruksområdene er både på brødskiven og i desserter, eller som et alternativ til rømme og fløte i matlaging.  

Produksjonen av Nýr startet i 2007 og i dag brukes produktet i alle Norges Michelinrestauranter. De glade kuene har fått et godt rykte!

Nýr får du kjøpt i utvalgte MENY-butikker.

Relaterte artikler