Sildakongen - Haugesund

Sunt og godt fra havet.

Silda ga Haugesund bystatus i 1854. Med sin flotte havn, fikk både fiske, handel og foredling av sild sitt hovedsete her. Sild er tradisjonsmat og var et viktig næringsgrunnlag for befolkningen langs kysten. Området har alltid vært ledende når det kommer til sildekvalitet og gode oppskrifter. De gamle oppskriftene brukes fortsatt men kombineres i dag også med nye og spennende smaker. 

Sildakongen Produksjon AS produserer konserverte sildeprodukter til dagligvaresektoren under varemerket Sildakongen. Vi selger ca 1 million glass i året og har hatt en fin årlig vekst på 10-15% de senere årene. Selskapet hadde i fjor 25 års jubileum og er med det en tradisjonsbærer innen norsk matproduksjon. 

Sild og sildeprodukter er tradisjonsmat og var et viktig næringsgrunnlag for befolkningen langs kysten. Haugalandet har alltid vært ledende når det gjelder sildekvalitet og gode oppskrifter. Sildakongen Produksjon AS har bevart de gode gamle oppskriftene og i tillegg kommet med nye spennende smaksopplevelser. 

Fra å være en liten produsent på slutten av –80 og –90 tallet har selskapet vokst gradvis til å bli en av de ledende aktørene i markedet for konserverte sildeprodukter. Dette gjennom hardt arbeid, kvalitetsbevissthet, investeringer og målrettet markedsføring blant annet gjennom store sildebord i hele Norge. 

Vi har trofaste kunder som sverger til våre produkter, som igjen er den beste markedsføringen en kan ha. Vi har aktiviteter hele året for å øke konsumet av sildeprodukter og dette har resultert i godt salg gjennom hele året. For å opprettholde en sunn vekst har selskapet kontinuerlig investert overskuddet fra driften og har i dag en topp moderne maskinpark for fremtiden.

 

På sildakongen.no finner du også noen gode tips og oppskrifter. Du finner også en oversikt over alle Sildakongens smakfulle produkter. 

Silda til Sildakongen får du i MENY-butikker over hele landet

Relaterte artikler