Tre nye måter å bruke pinnekjøtt-restene på

Rester igjen av pinnekjøttet? Vi har spurt ekspertene om deres beste tips til bruk av restene.

Julemiddagen er over, og tradisjon tro er det alltid noen pinner igjen fra pinnekjøtt-middagen. Så hva gjør du med restene?

Her har du noen tips:

Pinnekjøtt-salat med granateple

Albert Idsøe har arbeidet med pinnekjøtt i over 30 år, og produserer Jacobs Utvalgte pinnekjøttet som er laget av Jæren Smak kvalitetslam. Hans beste restetips er å lage salat av pinnekjøttrestene.

- Riv pinnekjøttet i biter, bland litt bladsalat, granateple og en god vinaigrette, og du har en spennende salat, tipser han.

Lefserull med pinnekjøtt

Lefserull med pinnekjøtt

Brynhild Ree Jensen, medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter, bytter på å spise pinnekjøtt og ribbe i julen, avhengig av om hun feirer hjemme eller hos svigerforeldrene, men når det er pinnekjøtt på menyen har hun følgende tips til restene:

- Riv pinnekjøttet i biter, bland med rødbetsalat, og smør det på en lefse som du ruller sammen, tipser hun.

Oppskriften finner du her: lefserull med pinnekjøtt

Potetmos med pinnekjøtt og flatbrød

Pinnekjøtt flattbrød

Tilsetter du biter av pinnekjøtt i potetmosen og serverer blandingen på flatbrød har du en perfekt rett til tapas eller koldtbordet (eller bare når du vil ha noe småmat i romjulen).

Oppskriften finner du her: Potetmos med pinnekjøtt og flatbrød