Se video

Aron Mat - Kvaløya

Tradisjonsmat på den gode gamle måten.

Vår historie - "det var en gang..."

Historien til Aron Mat startet i 1990, nærmere bestemt i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya. Far og sønn Aronsen startet sin egen produksjon av pinnekjøtt og fenalår, fordi de var lei av fjorårskvalitetene som var å finne på markedet.

Ved oppstarten ble det satset på sesongproduksjon, men etter hvert så de potensialet i produktrestene som ble til overs, og Tante Aslaug ble kontaktet. Snart sydde damene i Grøtfjord lammerull slik de alltid hadde gjort det hjemme, og slik generasjoner før dem også hadde gjort. 
Produktsortimentet  ble snart utvidet til å omfatte flere produkter, og bedriften vokste seg ut av den ombygde stallen i Grøtfjord.

I dag finner du bedriftens produksjonslokaler og administrasjon i Blåmannsvik, mens lokalene i Grøtfjord tjener til tørkeri for pinnekjøtt og fenalår. I dag er Aron Mat meget stolt av å kunne tilby et produktsortiment av topp kvalitet, produsert på den gode gamle måten. Og med produktene følger også en historie - om "ho mor" og nordnorsk matkultur!

"Ho mor"
Fra gammelt av var det "ho mor" som var den egentlige sjefen, det var hun som hadde nøkkelen til stabburet. Mens mannen var ute på fiske eller ute på jordet, var det hun som hadde ansvaret for alt hjemme. Det var hun som salta, sylta og konserverte maten som kom i hus. Det arbeidet hun gjorde står det stor respekt av. Med kjøtt fra egen gård, lagde hun maten helt fra bunnen av. Og matlaginga til "ho mor", det er noe alle husker.

"Ho mor" er den historiske personen som gjennom generasjoner har tatt vare på norsk matkultur.
Å lage mat fra bunnen av, og med de råvarene som fins i naturen og vårt nærmiljø, er en viktig del av denne tradisjonen. Og det er nettopp tradisjon og norsk matkultur vi på Aron Mat ønsker å videreføre gjennom våre produkter.

Suksess

Opp gjennom årene har vi fått en flott mottagelse i markedet! For å nevne noe, har vi blant annet vunnet den nasjonale bygdeutviklingspris, blitt norgesmestere i pinnekjøtt og vunnet flere NM- medaljer. Vi mener at bakgrunn for suksessen er vår arbeidskraft, produktutvikling, kvalitetssikring, og langsiktige strategiplaner.

Som første kjøttprodusent i Norge ble TromsøRull, og senere også fenalår fra Aron Mat godkjent for bruk av “Spesialitet"-merket. I dag har de fleste produktene fra oss dette merket. For mer informasjon se:   www.matmerk.no                 

Våre produkter er å få kjøpt i butikker over hele landet.