Galåvolden Gård - Røros

Ekte håndverkskvalitet fra Trøndelag

Her møter vi regionens ledende leverandør av ost, ferske gårdsegg og spennende gårdsmat. Ostene leveres i tre ulike lagringer, 3 mnd, 1 år og 2 år. De er milde men svært smakfulle, og finnes med tilsatte krydder og urter. Melken som brukes er egenprodusert, og det er full sporbarhet på alle råvarene. En populær og premiert ost fra Røros.


Galåvolden Gård er den ledende produsent av gårdsmat i Rørostraktene. Gården ble i 2005 tildelt Bygdeutviklingsprisen, og i 2010 ble gården tildelt prisen for Årets Vekstbedrift i Fjellregionen. I 2014 ble Galåvolden Gård kåret til Årets lokalmatprodusent i Midt-Norge.  

Gården startet i 1976 med 900 høner. I dag drives gården av 9. og 10. generasjon og har 15.000 høner. Egg er i dag hovedproduksjonen, og gården har to eggpakkerier der eggene kvalitetskontrolleres og sorteres med det samme de er verpet, og leveres direkte til butikker og storhusholdninger. Det gir forbrukeren ferske og gode egg. 

Tidligere var melk det viktigste produktet, men i 2007 ble produksjonen lagt inn i Galåen Samdrift DA og flyttet til et nybygd stort moderne fjøs like ved gårdstunet. Fjøset har på ca 300 dyr, og det produseres ca 750 000 liter melk i året.

Gårdskjøkkenet ble bygget i 2003. Der produseres blant annet ost, is, kaker og kjøttprodukter av gårdens ferske råvarer.

Produktene fra Galåvolden Gård får du i utvalgte MENY-butikker i Trøndelag.