Gangstad gårdsysteri - Inderøy

Liten bedrift med stor annerkjennelse, i Trøndelag

Dette er landets første autoriserte gårdsysteri for kumelk. Her produseres åtte ulike sorter ost og femten sorter iskrem fra gårdens ferske kumelk. Høy kvalitet i alle ledd er et absolutt krav, og både ost og iskrem har blitt tildelt raust med priser og medaljer gjennom en årrekke.


Astrid er oppvokst på Øvre Gangstad, og sammen med ektemann Perry tok de over driften i 1983. På den tiden var det det melk, kjøtt og kornproduksjon på gården. 

Perry er sivilingeniør, og jobbet med bygdeutvikling, og Astrid som er allergisk mot kuer hadde begynt på lærerutdanning. De måtte tenke nytt for forvaltning av gårdens ressurser! Snart fikk de ideen om osteproduksjon på gården, og i 1998 etablerte de landets første autoriserte gårdsysteri på egen kumelk. Dette skapte også verdifulle arbeidsplasser. Litt senere startet de også opp iskremproduksjon, og i dag lager de hele 15 sorter iskrem!


Gården har mye historie og de besøkene kan sette seg ned i koselige omgivelser på tunet og få servert kaffe og sesongens gårdsis, helt uten tilsetningsstoffer.

Produkter fra Gangstad Gårdsysteri får du i utvalgte MENY-butikker, det beste utvalget finner du i MENY-butikker i Trøndelag.

Relaterte artikler