Inderøy slakteri - Inderøy

Sodd til konge og keiser!

Inderøysodd har vært servert til både konge og keisere. Soddoppskriften er den samme i dag som den var for generasjoner siden. Sodden er mer enn mat, den er også tradisjon, kultur og stolthet.

Historie

Inderøy Slakteri AS er en tradisjonsrik familiebedrift med over 75 års drift innen kjøttbransjen. Grunnleggeren Jonas Pedersen startet i det små og innledet tidlig et samarbeid med bygdekokkene, som formidlet eldgamle oppskrifter og trønderske mattradisjoner. Dette la grunnlaget for Inderøy Slakteri AS sin eksistens.

Inderøysodd

Inderøysodd består av langtidskokt fåre- og storfekjøtt som blir rensket og kuttet i terninger. Kraften blir til under kokingen, og er tilsatt en «hemmelig» krydderblanding. Kjøttbollene er den tredje ingrediensen i soddet, og inneholder blant annet storfekjøtt, fårekjøtt, melk og fløte. Inderøysoddet ble kåret til årets komplette måltid under NM for kjøttprodukter i 2010. I 2012 fikk Inderøysoddet beskyttet geografisk betegnelse fra Matmerk - antagelig det beste kvalitetsstempelet et produkt kan få.

Grove pølser

Oppskriften på Inderøy Slakteri AS sine grove pølser har vært uforandret siden 60-tallet. Grovhakket kjøtt av svin og storfe, urter og krydder er ingredienser i en saftig pølse med mye smak. Dette produktet er kåret til årets middagspølse under NM for kjøttprodukter i 2012 og 2014.

Straumpølse, morrpølse og elgsalami

Stabbursmorren er en pølse som er uforandret siden Jonas Pedersen skapte den på 1930-tallet. Straumpølsa er av en nyere dato, men er inspirert av gamle tradisjoner. Denne spekepølsa ble kåret til Norges beste under NM for kjøttprodukter 2014. Elgsalamien er også en spekepølse som det er stor etterspørsel etter - her brukes det elgkjøtt fra Inderøya.

Produktene fra Inderøy Slakteri får du i utvalgte MENY-butikker.

Relaterte artikler