Landeveis rugbrød - med potet fra Stjørdal

Rugbrød med potet fra Hegra i Stjørdal.

Sammen med Bakehuset har vi i MENY utviklet en helt ny serie med brød, og reist land og strand rundt i jakten på de beste råvarene.

På vår reise har vi møtt mange stolte bønder, som legger all sin ære i å dyrke frem det beste kornet og de mest smakfulle grønnsakene. I møtet mellom bonde og baker har det oppstått en stor gjensidig respekt for hvilket grundig arbeid som skal til for å skape unik kvalitet i råvarer og brødbaking.

Da vi ville lage et nytt rugbrød, kombinerte vi to tradisjoner; godt brød og norske poteter. Når vi så skulle finne de beste potetene, dro vi nordover. Trøndelag har optimale forhold for potetdyrking; næringsrikt jordsmonn, lange lyse sommernetter og passelig med nedbør.

Vi lette lenge for å finne den riktige gården, og kom til slutt til Trøite Vestre gård– som ligger vakkert til ved bredden av Stjørdalselva.

Det er bøndene Ingrid Hegstad og Anders Holm som dyrker frem de smakfulle potetene vi har plukket ut til Rugbrødet vårt. Potetene fra Hegra i Stjørdal gjør Rugbrødet ekstra saftig og holdbart, og tilfører en rund smak. Brødet er Ekstra Grovt (83 %), og inneholder 5,6 % potet. Det passer godt til smaksrikt pålegg, som for eksempel grov leverpostei eller sild.

Serveringstips

Smør Rørossmør på Landeveis Rugbrød med potet og server til Inderøysodd. Det lille ekstra: Finhakket løk, chili, gressløk & hvitløk.

Rugbrød med potet fra Hegra i Stjørdal finner du i alle MENY-butikker. 

Se også Landeveis Havrebrød med havre fra Odalen og  Gulrotbrød med gulrot fra Ringdal i Larvik.