Landeveis gulrotbrød - med gulrot fra Larvik

Gulrotbrød med gulrot fra Ringdal i Larvik.

Sammen med Bakehuset har vi i MENY utviklet en helt ny serie med brød. Vi har reist land og strand rundt i jakten på de beste råvarene.

På vår reise har vi møtt mange stolte bønder, som legger all sin ære i å dyrke frem det beste kornet og de mest smakfulle grønnsakene. I møtet mellom bonde og baker har det oppstått en stor gjensidig respekt for hvilket grundig arbeid som skal til for å skape unik kvalitet i råvarer og brødbaking.

Vestfold kalles ofte for «Norges kjøkkenhage». Med sitt milde klima og gode jordsmonn er Vestfold svært godt egnet for grønnsaker. Det gjelder spesielt for områdene langs kysten og Vestfold-raet.

Rett utenfor Larvik ligger gården Ringdal, og her fant vi de søte og gode gulrøttene vi benytter i brødet vårt. Gården drives av Birgitte og Ole Andreas Ringdal Brekke, som ivrer etter å levere de beste råvarene hver eneste dag.

Resultatet er et Halvgrovt Brød (32 %) med 9,9 % gulrot fra Ringdal i Larvik. Gulrot gir en saftig og søtlig smak til brødet. Det passer ekstra godt med lyst kjøttpålegg, eller ved siden av en deilig varm suppe.

Serveringstips

Landeveis Gulrotbrød serveres med Jacobs Utvalgte Lerstang kyllingbryst, bacon fra Grøstadgris og hjertesalat fra Bjertnæs og Hoel. Det lille ekstra: Majones, flemming egg (speilegg), dijonsennep og rød skjærgaardsløk.

Gulrotbrød med gulrot fra Ringdal i Larvik finner du i alle MENY-butikker.