Se video

Økologiske poteter fra Eftedal

Små, økologiske poteter som skaper matglede fra Larviksområdet.

Eftedal Gård er en familiegård som har vært i samme familie siden 1886, og det har mer eller mindre sammenhengende blitt produsert poteter på gården siden.

Eftedal Gård befinner seg sør i Vestfold i Larvik kommune, langs Numedalslågens bredder. Der har de spesialisert seg på potet, og dyrker poteter til ulike formål som chips, terning, gourmetpoteter og økologiske poteter samt poteter til landets beste restauranter. I starten var potetproduksjonen kun til familie på gården og som fôr til dyrene.

- Vi har produsert potet i lang, lang tid, men hadde et ønske om å komme i dialog med forbrukeren og et ønske om å produsere et produkt av topp kvalitet. For fem år siden gikk vi rundt fra restaurant til restaurant med en sekk poteter og spurte om dette var noe folk kunne tenke seg. I dag leverer vi poteter til restauranter som Statholdergaarden, Vaaghals, The Thief og flere andre, forteller Dag Fredrik Eftedal.

Økologiske poteter med frisk smak

Potetene de produserer er små, men modne, med en delikat og frisk smak og med evne til å absorbere smakene rundt seg. Friske fine settepoteter som er forgrodd, settes i bakken på de beste jordene for potet på gården. Der bli de vannet med vann av topp kvalitet, hyppes -og følges tett gjennom hele vekstsesongen.

For å få til den friske fruktbare jorden for potetdyrking, er det utrolig viktig med vekstskifte – det er kun hvert fjerde år vi dyrker poteter på samme felt. I mellomtiden dyrkes det andre vekster, og siden dette er økologisk må man tenke i lange perspektiver for å få den fruktbare jorden vi trenger for å kunne gi deg de beste potetene.

- Vi har stor tro på å produsere en annerledes og ”top of the line”-potet til kunder som ønsker det lille ekstra, enten til et selskap blant venner eller bare for å kose seg litt ekstra med god mat midt i uken, sier Dag Fredrik.

Potetene finnes i alle MENY-butikker.