Røyland gård - Engesland

Kjent og kjært med ny vri. Agder.

Gårdproduktene fra Røyland gård har alle en smak av nærområdet og de fantastiske naturressursene området byr på. Krydret blåbærsyltetøy, furunålsalt, bjørkete og eple og granskuddsgelé, er bare et lite knippe produkter som produseres og selges med omtanke.

Røyland Gård er fra 1852, men Røyland-gårdene stammer trolig tilbake til så langt som 1600-tallet. Marit og Frank Sagstuen kjøpte stedet i 1979 og ombygde gården til den praktgården den er i dag. Det drives ikke lenger tradisjonelt landbruk på Røyland, men fremdeles vandrer de mange gårdsdyrene rundt på gården, samt at flittig bruk av skog og hage er med på å holde det tradisjonelle kulturlandskapet i live. I 2012 overtok sønnen til Marit og Frank, Gunnar og hans kone Pernille, Røyland Gård og viderefører nå driften.

Gården ligger i idylliske omgivelser kun en drøy times kjøretur fra både Arendal og Kristiansand i Birkenes kommune, nærmere bestemt i bygda Engesland. Røyland byr i seg selv på flere muligheter, blant annet skogs-, fiske- og sykkelturer, dagsturer til sørlandsbyene eller nydelige Setesdal med flotte fjell.

"På Røyland Gård er vi opptatt av det ekte og nære. Vi ønsker at våre gjester skal få hjemmelaget mat som er tilberedt med omtanke. Inspirasjonen til menyen kommer fra naturen rundt gården med vilt, fisk, bær, sopp og urter. Serveringslokalet ligger på en stemningsfull låve."

Produktene som blir produsert på Røyland lages med håndkraft i små gryter for best smak, konsistens og utseende.  De bruker bær og frukter som vokser vilt i vårt nærområde og lager spennende smaker med utvalgte kryddervarianter. Det er viktig av å få frem de gode definerte smakene og friske bærene i opplevelsen. 

Produktene fra Røyland Gård får du i utvalgte MENY-butikker i Agder.

Andre artikler