Egge Gård - Lier

Naturlig frisk eplemost.

Egge har vært i slektens eie siden gården ble overtatt av Rasmus Pålsen Lie i 1702. I 1740 ble gårdsnavnet tatt i bruk som familienavn, og i dag er Marius Egge ellevte generasjon på gården. Lier kommune er Norges største bær –og grønnsakskommune,med 10% av total norsk produksjon.

Klimaet er spesielt gunstig for dyrking av jordbær og epler. Vi legger vekt på å videreutvikle våre egne råvarer, og har de seneste årene lansert populære produkter som Liereple (økologisk naturmost), økologisk kalvekjøtt av Hereford, Liersider og Egge Eplebrennevin. Disse lokale delikatessene har falt i god smak, og vi fortsetter arbeidet med å utvikle spesialiserte landbruksprodukter for kvalitetsbevisste kunder.

Egge Gård ligger i Lier som er kjent for sine gode forhold for frukt og bær. Gården har vært i slektens eie siden 1702, og i dag er vi ellevte generasjon på gården.Vi dyrker 1000 mål, hovedsaklig med jordbær og epler. En del av eplene blir levert til dagligvare og restauranter, men det meste blir presset til saft. Noe blir også viderefordedlet til sider og brennevin. Med gode råvarer, både fra egen gård og området rundt, er veien kort til foredling.

Vi etterstreber å produsere drikkevarer av høyeste standard og å ta vare på særpreget i råvarene fra vårt område.Vi produserer i dag eplemost, eplesider og brennevin av frukt og bær. For best mulig resultat benytter vi tradisjonelle produksjonsmetoder både når vi lager sider og brennevin.Våre lokale delikatesser har falt i god smak, og vi fortsetter arbeidet med å utvikle spesialiserte landbruksprodukter for kvalitetsbevisste kunder.

Produktene til Egge gård får du i utvalgte MENY-butikker i Buskerud

Relaterte artikler