Hallingskarvet

Løft middagen opp på høyfjellsnivå!

Hallingskarvet Lam ble etablert i mai 1996 av saueprodusenter på Geilo i samarbeid med Gilde. I begynnelsen var det bare noen få butikker i Osloområdet som solgte Hallingskarvet Lam, men produktene er blitt tatt godt imot og er nå tilgjengelig i alle MENY-butikker i Norge. 

Lam fra Hallingskarvet går fritt på høyfjellsbeite i området rundt Hallingskarvet, på mellom 1000-1600 meters høyde. Her forsyner de seg av en proteinrik høyfjellsmeny som inneholder urter, gress, lyng og busker - et rikt utvalg av smaker, like variert og fantastisk som den norske naturen selv. Lammet får en helt egen og særegen smak, og samtidig gir beite i krevende fjellterreng saftig og mørt kjøtt av aller beste kvalitet. Lam fra Hallingskarvet er omhyggelig utvalg etter den høye kjøttfylden og den lave fettmengden.

Lammene går gjennom en tidkrevende og unik mørningsprosess, basert på tradisjonelle metoder og nyere kunnskap. Dette sikrer mørt og godt kjøtt. På Gol blir fortsatt alt gjort for hånd; skjæring, krydring og surring.

I høstsesongen selger MENY ferske lam fra Hallingskarvet; indrefilet, ytrefilet, lammecarré, lammeribbe, lammestek, lammeskank, lammebiff og fårikålkjøtt.

Til jul får vi også pinnekjøtt fra Hallingskarvetlam, både røkt og urøkt. Det er kun de beste sidene som brukes. Pinnekjøttet lufttørkes på tradisjonell måte på tørkeloft i fjelluften på Gol. Røkt pinnekjøtt røykes i tillegg med bøkespon på naturlig måte i røykehus.

Gilde Lam fra Hallingskarvet er tildelt Spesialitetsmerket fra Matmerk for unik smak, og er anbefalt av MENY-Lauget. Gilde Lam fra Hallingskarvet får du i din MENY-butikk.

Lammeribbe 

Gni ribben med salt,pepper, hvitløk og rosmarin før steking. Pensle gjerne ribben med dijonsennep når den er klar.

 

Lammeribbe ytrefilet

Pensle ribben med en glaze av honning, chili, ingefær og hvitløk før og under steking.

 

Lammebiff

Lammebiff med sellerirotpuré, rødvinssaus med finhakket timian og fløtegratinerte poteter er kosemat av rang!

Lammestek av bog

Gni steken inn med en blanding av dijonsennep, hvitløk, urter og brødsmuler for en delikat stekeskorpe med franske smaker.

 

Lam indrefilet 

Dijonsennep, mintgelé eller en god chutney passer ypperlig til alle typer lammekjøtt.

 

Lammestek av lår

Fløtepotet er godt tilbehør, fløtepoteter med creme fraîche, løk og fenikkel er supergodt!

 

Lam ytrefilet 

En kremet sopprisotto er perfekt tilbehør til mør-som-smør lammefilet! Topp gjerne med litt revet smaksrik ost som manchego eller parmesan.

 

Lammefilet av høyrygg 

Rask varmebehandling i pannen, i nøttebrunt smør med rosmarin og et par hele hvitløksfedd, så har du det møreste, saftigste lammekjøttet klart!

Lammestek med knoke 

Spekk steken med en blanding av frisk mynte, rosmarin og hvitløk.

Lammeskank 

La skankene syde på laveste varme over lang tid med sesongens rotfrukter, hvitløk og urter.

Hallingskarvet får du i alle MENY-butikkene. 

Andre artikler