Eggen gardsysteri - Tolga

Ost i verdensklasse fra Trøndelag

Garden Eggen ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune, ca. 700 meter over havet. Eggen Gardsysteri drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen, som produserer ost av økologisk mjølk i eget gardsysteri.

Mjølka kommer fra gårdens egne kyr. Om sommeren er kyrne på setra og beiter på frodig fjellbeite. Setra ligger opp mot Nonsvola ca. 900 m.o.h. og i randsona av Forollhogna Nasjonalpark. Mjølka fraktes da ned til garden, en til to ganger i uka, til foredling.

Fjøset, fjøskjøkkenet, ysteriet og butikken ligger vegg-i-vegg, noe som bidrar til kort transport av mj�lka og dermed god kvalitet.

Våre produkter

Fjellblå, blåmuggosten vår, holder verdensklasse. Det mener den internasjonale matjournalisten Rosemary Rundle og resten av den fagtunge juryen som under Trøndersk Matfestival i 2010 vurderte matspesialiteter fra regionen. ?Mye smak, men fortsatt myk ? og god balanse i osten. Denne blåmuggosten er eksepsjonell ved at den har dybde og smak. Den vil være perfekt til matlaging, men samtidig smake godt alene på en ostetallerken", var juryens dom.

I tillegg til Fjellblå, har vi fire andre, gode oster av høy kvalitet - Fjellost, Eggenspesial og Salatost med Fjellurt og kvitløk.

Ostene til Eggen gardsysteri får du i utvalgte MENY-butikker i Trøndelag

Andre artikler