Landeveis brød - Odalen

Havrebrød fra Odalen

Sammen med Bakehuset har vi i MENY utviklet en helt ny serie med brød. Vi har reist land og strand rundt i jakten på de beste råvarene. På vår reise har vi møtt mange stolte bønder, som legger all sin ære i å dyrke frem det beste kornet og de mest smakfulle grønnsakene. I møtet mellom bonde og baker har det oppstått en stor gjensidig respekt for hvilket grundig arbeid som skal til for å skape unik kvalitet i råvarer og brødbaking.

Hedmark er landets største jordbruksfylke, og her finner vi noen av de beste områdene for korndyrking. I Odalen har de lange tradisjoner for å dyrke havre av høy kvalitet,og det er her vi har funnet smaken til vårt Havrebrød.

Cathrine og Sverre Gulbrandsen-Dahl driver SøndreDisen gård, og er to av de bøndene i Odalen som dyrker den havren vi benytter. Kornet gir en mild nøtteaktigsmak i brødet, er rikt på fiber og har en gunstig fett sammensetning. Brødet er Halvgrovt (33 %), og inneholder 18 % havre. Siden brødet er uten hele korn, er det populært hos mange. Nytes gjerne med lyst kjøttpålegg og milde oster.

Havrebrød fra Odalen finner du i alle MENY-butikker. 

Se også Landeveis Rugbrød med potet fra Hegra i Stjørdal, Gulrotbrød med gulrot fra Ringdal i Larvik og og Byggbrød med byggmel og byggryn fra Skjåk. 

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.