Ostegården - Fana

Ost laget med kjærlighet.

Breivik gård ligger idyllisk til i Fana utenfor Bergen. Her bor og driver ekteparet Ruth og Jørn Hafslund med melking og ysting av 10-12 melkekyr. Det sier seg selv at det hele blir nært og personlig når besetningen ikke er større. Her kan kuene beite fritt hele sommeren på en gammel eng bestående av mange sorter gress og lyng, noe som gir en helt egen karakter på melken. Har de lyst kan de til og med ta seg et bad i sjøen som denne engen grenser ned mot. Her er det ingen hast, hverken med produksjonen eller volumet.

Gården har sitt opphav fra 1600-tallet og i tillegg til melkeproduksjon gjennom mange generasjoner ble det drevet transport av fisk til Nord-Norge herfra. Dette er det slutt på, de senere årene har de drevet tradisjonell gårdsdrift og i tillegg laget helt spesielle oster. Ostegården lager hvitmuggoster på den gamle originale måten med egenprodusert forkultur og under lave temperaturer slik at ostene modnes over lang tid. Her er det ingen hast, hverken med produksjonen eller volumet. De ønsker å være liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg.

Produksjonen fordeler seg på hvitmuggost, halvfast ost, ferskost og drenert yoghurt. Alle ostene er pasteuriserte, men spesielt hvitmuggostene har en smak og karakter som minner sterkt om upasteuriserte oster.

Oster fra Ostegården får du i utvalgte MENY-butikker i Hordaland. 

Andre artikler