Den glade ku - Breifjorden

Gleden over opprinnelige smaker.

Nordigarden ligger nord-østvendt ved Breifjorden på Indre Nordmøre. Solbærmarmeladen som lages her, er etter mormoren til eierens oppskrift, og den skal det være vaniljestang i. Godt til ostefat, i viltsausen eller ved siden av kjøttretter, og til vafler og rømme. Nam- ikke rart den har blitt populær!


Opprinnelsen til solbærmarmeladen er fra min oldemor Anna, som levde på Haramsøya på Sunnmøre først på 1900-tallet. Solbærbuskene tålte godt det salte havfokket, og ble derfor en av få bærvekster som kunne trives i hagen som lå helt i fjøresteinene. Dette var selvfølgelig en c-vitaminkilde som kom godt med i kostholdet, man kjøpte ikke appelsiner enda! Sammen med kålrot var solbæra en variasjon i hverdagssmaken, som hovedsakelig besto av havregraut og sild og flatbrød.

Da min mormor og siden min mor senere skulle lage ekstra godt solbærsyltet�y, ble bærene behandlet på en spesiell måte, og kokt med vaniljestang.

Denne behandlingen av bæra gjør vi også i dag, og tar på denne måten godt vare på den opprinnelige bærsmaken.

For å få fram den gode smaken bruker vi den tid som trengs når vi lager solbærmarmeladen. Vi bruker ekte vaniljestang;  hvis du ser godt etter kan du se vaniljefrøene i marmeladen! Solbærmarmeladen inneholder 50% bær.

Produktene til Den Glade Ku får du i utvalgte MENY-butikker i Møre- og Romsdal

Andre artikler