Dybvik - Borgundfjorden

Klippfisk i særklasse. Møre og Romsdal.

Klippfisk er ikke bare mat. Det er også livsglede og kultur. Og for at matopplevelsen skal bli optimal, trenger vi råvarer av ypperste klasse. Brødrene Dybvik har hele veien i sin produksjon satt langsiktighet og kvalitet foran rask fortjeneste, og det har to ganger gitt dem det ettertraktede trofèet ”Årets beste klippfisk”. Nyt!


«Klippfiskmagi»

DYBVIK er en kvalitetsprodusent av klippfisk. Vi benytter oss av de beste råvarene fra rene kalde havområder. All DYBVIK klippfisk er produsert på Fiskarstrand av villfanget fisk fra bærekraftige ressurser.

Klippfisktilvirking er et håndverk som har gått i arv gjennom generasjoner. Vi produserer klippfisk basert på norske klippfisktradisjoner. Det kaller vi «klippfiskmagi».

Hos oss får klippfisken den unike teksturen og unike smaken som den er verdenskjent for. Klippfiskmagi er konsentrasjonen av smak og næringsstoffer som skjer gjennom foredlingen. 10 kg levende fisk blir konsentrert til en protein- og smaksbombe på ca. 3,5 kg, totalt forskjellig fra råstoffet – en gastronomisk nytelse er født.

Dybvik – Med kjærlighet for klippfisk siden 1923

Jakob & Johan Dybvik As ble etablert i 1923 og har siden bedriftens andre sesong holdt til i Tingstadvika på Fiskarstrand. Fabrikken ligger ideelt til i Borgundfjorden rett utenfor Ålesund. Fiskeriene i Borgundfjorden var også grunnlaget for vår klippfisk produksjon. Hver enkelt fisk blir individuelt vasket og bearbeidet av kyndige hender inntil vi har et ferdig produkt som vi er stolt over.

Allerede den gang klippfisken ble tørket i den friske vårluften på klipper og svaberg var dette en aktivitet for hele familien. Klippfisktilvirking ble en naturlig del av oppveksten til de tre brødrene, Jan Petter, Sindre og Jakob, som fulgte de voksne med store øyne mens fisken ble behandlet og foredlet med omtanke. Tilvirkng av klippfisk og alt hva det innebærer av spennende lukter, smaker og sesonger utgjorde en stor del av guttenes oppvekst, og deres interesse for og viten om klippfisken har gjennom årenes løp vokst seg stadig større, og kunnskapen har nå gått i arv i tre generasjoner. Familien Dybvik har helt siden 1923 bidratt til å ta vare på og videreføre klippfisktilvirking som det unike håndverket det er.

Produkter fra Dybvik får du i utvalgte MENY-butikker i Møre og Romsdal. 

Andre artikler