Tind - Stranda

Lidenskap for mat siden 1884. Møre og Romsdal.

Der snøkledde fjelltopper møter krystallblå fjord, ligger vakre Stranda. Her, i den barske vestlandsnaturen, er det utviklet kunnskap og rike mattradisjoner som Tind Spekevarer i dag foredler videre til nye og spennende kvalitetsprodukter.


Allerede i siste halvdel av 1800-tallet var de i gang med produksjon av spekemat. Med på flyttelasset til en doktorfamilie fra Stavanger, var nemlig bygdas aller første kjøttkvern. Med denne laget Karl Ringstad, som siden startet Ringstads Pølsefabrikk, sine aller første spekepølser i 1884. 

"Tind Spekevarer bygger på gode spekemat- tradisjoner. I 2005 kunne vi selv ta over bedriften etter årtier med industrielt eierskap. Vi tok ansvaret for egne arbeidsplasser og etablerte Tind Spekevarer. 
I Tind kobler vi vår lidenskap for mat og brede kunnskap om matproduksjon med ekte  dugnadsånd og skaperglede.

Vi tar oss god tid til å odle fram spekemat som smaker akkurat slik vi mener den skal smake. Med nye og unike smaker!

Nå gleder vi oss til å dele det beste vi har laget med deg.

Mye smak – mindre salt – god tid!"

Tind Pinnekjøtt

Pinnekjøttet kommer fra utvalgte gårder rundt Fjordområdene på Sunnmøre. Fjordlandskapet er vår verdensarv, beskyttet av Unesco på grunn av sin renhet og unike særpreg. Der beiter dyrene i frodig utmark, på fjellbeite og i fjellsider der urter vokser godt i sporene etter snøskred. Dette gjir spesielt smaksrikt og kjøtt. Pinnekjøttet frå verdensarvområdet er urøkt og lite salta, slik pinnekjøttet opprinnelig blei laga. Vi har brukt god tid på å få frem det beste pinnekjøttet.

Tind spekevarer får du i utvalgte MENY-butikker i Møre og Romsdal.

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.