Tind - Stranda

Lidenskap for mat siden 1884. Møre og Romsdal.

Der snøkledde fjelltopper møter krystallblå fjord, ligger vakre Stranda. Her, i den barske vestlandsnaturen, er det utviklet kunnskap og rike mattradisjoner som Tind Spekevarer i dag foredler videre til nye og spennende kvalitetsprodukter.


Allerede i siste halvdel av 1800-tallet var de i gang med produksjon av spekemat. Med på flyttelasset til en doktorfamilie fra Stavanger, var nemlig bygdas aller første kjøttkvern. Med denne laget Karl Ringstad, som siden startet Ringstads Pølsefabrikk, sine aller første spekepølser i 1884. 

"Tind Spekevarer bygger på gode spekemattradisjoner. I Tind kobler vi vår lidenskap for mat og brede kunnskap om matproduksjon med ekte dugnadsånd og skaperglede. Vi tar oss god tid til å odle fram spekemat og pinnekjøtt som smaker akkurat slik vi mener det skal smake!

Nå gleder vi oss til å dele det beste vi har laget med deg.

Mye smak – mindre salt – god tid!"

Tind Pinnekjøtt

Pinnekjøttet kommer fra utvalgte gårder rundt Fjordområdene på Sunnmøre. Fjordlandskapet er vår verdensarv, beskyttet av Unesco på grunn av sin renhet og unike særpreg. Der beiter dyrene i frodig utmark, på fjellbeite og i fjellsider der urter vokser godt i sporene etter snøskred. Dette gir spesielt smaksrikt og kjøtt. Pinnekjøttet fra verdensarvområdet er urøkt og lite saltet, slik pinnekjøttet opprinnelig ble laget.

Tind spekevarer får du i utvalgte MENY-butikker i Møre og Romsdal.

Andre artikler