Gards-is - Valdres

Fersk is, lokale råvarer. Fra Oppland.

Gards-is er en iskrem som blir laget på ferske råvarer fra Granum Gård. Eggene er dagsferske, og melk og fløte blir hentet fra kuer som beiter på saktevoksende gress. På gården produserer de også sorbét, men hele 50% ren frukt og bær.


Gards-is fra Valdres er et samarbeid mellom Granum gård og Gamlestølen Turistsenter. De gikk sammen og startet produksjonen i juli 2009. I dag finnes det hele 15 forskjellige smaksvarianter, bestående av fire ulike sorbeer, syv varianter av fløteis og tre typer sukkerfri fløteis.

I tillegg til de ferske og gode råvarene som benyttes i produktene til Gards-is er de også helt frie for tilsetningsstoffer. Både iskrem og sorbét kjennetegnes med veldig god konsistens, kvalitet og smak.

Gards-is fra Valdres er en mer kompakt is enn mange andre istyper, det vil si at det er blandet inn veldig lite luft. Det kan derfor være greit å sette den i et kjøleskap et lite kvarter for å myke dem opp litt før servering. Optimal serveringstemperaturen på Gards-is er -14 grader, det er for å få frem den fyldige smaken og gode konsistens. 

Produktene fra Gards-is får du i utvalgte MENY-butikker i Oppland. 

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.