Heidal Ysteri - Gudbrandsdalen.

Typisk norsk. Fra Oppland.

Brunost er for mange et nasjonalkulturelt ikon. Den tradisjonsrike Heidalsosten lages på gamlemåten, i former laget av en lokal treskjærer. På grunn av sin gode smak, unike form og flotte emballasje har osten vunnet flere priser, og blitt en viktig del av Heidals kulturarv. 


Fjellbygda Heidal ligger øverst i Gudbrandsdalen, ved porten til Jotunheimen. Tidligere var det vanlig at hver gård hadde sin treform med et eget unikt  mønster til sine oster. Heidal Ysteri har tatt med seg denne tradisjonen og lager brunost som små kunstverk. 

Heidalsost har en søt, syrlig og karakteristisk smak med en tydelig karamellaroma, og kan brukes på alt fra brød eller på vafler, til sauser og matlaging. 

Bilder av Cathrine Dokken

Produkter fra Heidal Ysteri får du i utvalgte MENY-butikker.

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.