Høyfjellsrein - Jotunheimen og Valdres

Det massive fjellområdet Jotunheimen har blitt utnyttet av bygdefolket til setring og beite for husdyr i alle tider. Navnet Jotunheimen stammer fra norrøn mytologi, hvor Jotun betyr kjempe, som derfor betyr "kjempenes hjem".


Jotunheimen er også hjemmet til mange reinsdyr. Reinsdyrene lever 1000 til 2000 m.o.h. i det vakre og ville fjellandskapet i Jotunheimen og Valdres. Med beite opp mot slike høyder og i randsonen for snø, sikrer reinen seg hele tiden tilgang på friskt gress og fjellurter som spirer frem etterhvert som snøen trekker seg tilbake om våren. Med så rikt beite utvikler reinen i Jotunheimen og Valdres seg til dyr med en svært god og unik kjøttfylde og fantastisk smak.

Slaktingen skjer i fjellet slik at transport av levende dyr unngås og prosessen blir mest mulig rolig for flokken, som påvirker kjøttet positivt.

Høyfjellsrein fra Jotunheimen og Valdres er en eksklusiv råvare, skåret ned for hånd til møre og smakfulle delikatesser. Du finner mørbradbiff, indrefilet, ytrefilet, flatbiff, carré, skank og håndsurret lårstek.

I oktober i år ble Høyfjellsrein tildelt Spesialitetsmerket av Matmerk for unik smak!

Norsk Gildekjøtt er et kvalitetsstempel som betyr at produktet inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet og er produsert av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.

Kjøtt fra Høyfjellsrein får du i utvalgte MENY butikker. 

Andre artikler