Kulinaris - Kolbotn

Made in Kolbotn. Akershus.

Marius drømte om å lage verdens beste is. Etter å ha reist verden rundt på kurs og messer var han tilbake på Kolbotn med lokaler og maskiner - eventyret var plutselig blitt til virkelighet. På veien hadde han fått med seg to kompiser og masse gode oppskrifter. Og virkeligheten har ikke skuffet. Kulinaris har i dag vokst seg til en annerkjent aktør både i dagligvare og restaurantmarkedet

Dette er den lykkelige historien om tre fyrer fra Kolbotn som ønsket seg noe nytt i livet. Det var Marius som fikk ideen om å starte iskremfabrikk. Han hadde drevet den bittelille pizzasjappa ”Pamparius” på Kolbotn, som gjorde så sterkt inntrykk på bandet Turboneger at de laget sangen ”Age of Pamparius”! Men Marius solgte pizzasjappa, han, og jaktet på noe nytt å drive med. Da ideen om å lage iskremfabrikk plutselig slo ham i hodet som en klubbe, var han litt fortumlet noen dager før han bestemte seg for å bare klinke til.

På en annen kant av byen satt Roar helt stille – i kø, og var lei. Lei av å jobbe som kjøleingeniør i Sandvika og daglig snegle seg mellom Sandvika og Kolbotn. Så da Marius ringte og ville ha ham med på et iskremeventyr, trengte han bare to tenk – så var han med. Og så var de to.

De to fyrene skrapte sammen det de kom over av penger, for det er ikke gratis å starte iskremfabrikk, må man vite. De fant lokaler i Tømteveien på Kolbotn, og så startet den store jobben med å prøvelage iskrem og sorbet – for disse gutta var ikke ute etter å lage den nest beste isen, akkurat. Det ble masse prøving og feiling av ulike råvarer og mikser, kurs og messer i Italia, Canada og USA, og etter hvert innkjøp av maskiner – og litt etter litt var produksjonen i gang. Responsen fra kundene var overveldende, og derfor fortsatte de å kjøpe Kulinaris. Men de to overarbeidede fyrene trengte mer hjelp og ringte Even, som hadde drevet kiosken ”Kremmerhuset” på Kolbotn. Og da han sa ja – var to blitt tre. Kulinaris-gutta har i dag en veldrevet iskremfabrikk som selger til både matbutikker, isbarer, hoteller og restauranter – og hver eneste dag handler kompromissløst om det ene og viktige målet: å lage verdens beste iskrem og sorbet!

I dag har Kulinaris 11 smaker – 5 iskremer og 6 sorbeter. Du finner Kulinaris i utvalgte MENY-butikker i Akershus. 

Relaterte artikler