Stangeland Mølle - Sandnes

Vi er havren.

Kvalitetsbevisste forbrukere ønsker seg rene og næringsrike matvarer. Hos Stangeland Mølle drives produksjonen av 5. generasjons arvtakere. Ikke så stort, men med råvarer i toppklasse og med høyest mulig næringsverdi i sluttproduktet. 

Vi har produsert Raspeballer i en årrekke her på huset og synes det er fantastisk gøy å kunne få ”hjelpe” det Norske folk med en enkel Raspeballmiddag. Vi har aldri påstått at de er bedre en mors hjemmelagde, men det er en enkel og god blanding til de som ikke ønsker eller kan lage fra bunn av.

Da vi startet opp med raspeballer veide vi en og en pose for hånd i 5 kg potetsekker. Ettersom tiden gikk og interessen økte, fikk vi anledning å investere i en pakkemaskin, slik at alt nå går automatisk. Posen kommer i 1 kg forpakninger og er tilgjengelig stort sett på hele landet, for de butikker som ønsker å ta det inn.

Det største volumet går utvilsomt til Raspeballspisere på vestlandet, men vi ser at interessen både i Trøndelag og på Østlandet øker. Kanskje er det utflyttede vestlendinger på Østlandet som spiser det, eller kanskje er det rett og slett slik at andre deler av landet har fått smaken på den vestlandske spesialiteten. Vi på Stangeland Mølle setter i alle fall stor pris på alle raspaballspisere, enten det nå er i nord, sør ,øst eller vest.

Tradisjonsmiddager er inn i tiden, og heldigvis er det mange i Norges land som liker våre Raspeballer. De produseres på Stangeland Mølle i Sandnes, med de beste råvarer. Vi bruker kun Norske poteter i vår blanding, noe vi er stolte av.

Hvem er vi

I 1846 fikk Olaus Aareskjold vann på havremølla. I dag driver tre av oss i 4. og 5. generasjon videre i tippoldefars ånd. 

Marianne har kvalitetssikring som viktigste oppgave. I tillegg driver hun produksjonsplanlegging og kjøper råvarer fra fjern og nær. Hun er utdannet mølletekniker, Norges eneste kvinnelige sådan, fra Sveits og har praksis fra store møller i alpelandet og Tyskland. Marianne er Stangeland Mølles utenriksminister – og er stadig på farten for å knytte nye kontakter og få nye impulser.

Far Øyvind er daglig leder og med på alt. Han møter kunder og leverandører, selger til bakerier på Sørvestlandet, kontrollerer ny pakkelinje og hjelper til med å lesse og losse biler. Øyvind er der det skjer!

 

Ordensmennesket Hege styrer kontoret. Hun sørger for at bestillingene er i orden, fakturerer, sporer varer, er brannvern- og HMS-leder. Slår du på tråden eller sender oss en mail eller faks, er som regel Hege i den andre enden. 

Produktene til Stangeland Mølle får du i utvalgte MENY-butikker i Rogaland


Relaterte artikler