Sterling kveite - Ryfylket

Gourmetfisk til de spesielle anledninger

Kveiten er den største av alle flyndrefiskene, og er grå på én side og hvit på den andre. Det er en populær fisk, og serveres gjerne som et gourmetmåltid ved spesielle anledninger. Mange navn har den også fått: Gudefisk, dronningen, hellefisk, skeivkjeft, jomfrua, Abbeluna, styving, Balduska (russisk). 

Sterling Kveite oppdrettes i det kalde krystallklare vannet i de dype fjordene i Ryfylket i Rogaland. Kveiten er kjent for sin hvite farge. Kjøttet har en fast, god og flakende struktur som gjør den lett å tilberede på mange ulike måter. Kveite er rik på smak, fordi fett går inn i kjøttet ved tilberedning og gir en forsterking av selve smaken. Kveiten har en mild havsmak med svak sødme og en annerledes mineralsk smak, som minner om tang. 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.