Finnmark Rein

Ekte natur. Ekte smak.

Som eneste supermarked tilbyr MENY ferskt reinsdyrkjøtt fra utvalgte reindrivere på Finnmarksvidda i sesongen fra midten av oktober til ut januar. Ellers i året får du kjøpt kjøttet fryst. Hvert eneste kjøttstykke fra Finnmark Rein kan spores direkte til navngitte reindrivere og nøyaktig hvilket beiteområde dyret har ferdes i. Dette er utsøkt kjøtt fra ekte natur som gir ekte mat! 


MENY tilbyr nå som de eneste, ferskt reinsdyrkjøtt fra Finnmarksrein!

Solid kunnskap og lang erfaring gjennom generasjoner av reineiere, ligger bak Finnmarksrein.

Kjøttet er fra utvalgte dyr som beiter i spesielt utvalgte distrikter i Finnmark, der reinen trives best. Her ferdes de på snødekte vidder og i frodige daler, og beiter fritt hele året. Alt det reinen spiser fra naturens ville spiskammers, setter en fantastisk smak på kjøttet. Ekte natur gir ekte smak!

Fra Finnmarksrein får du alle de beste stykningsdelene: Indrefilet, ytrefilet, mørbrad, biff, stek og selvfølgelig tradisjonelt skav.

Gjennom mange generasjoner har reindriverne i Finnmark bygget opp sin kompetanse og kunnskap. Denne kompetansen sammen med ektefølt kjærlighet til tradisjonene, gir noe av det beste viltkjøttet vi har i Norge.

Reinen beiter fritt i Finnmarks ville natur, og blir fulgt av reineierne gjennom de opptil 600 kilometer lange urgamle flytteveiene mellom de ulike årstidsbeitene.

Om vinteren finner reinen hovedsakelig mat under snøen på vidda, og om sommeren trekker de ut til kyststrøk for å finne næringsrike planter og viktige mineraler. Alt det reinen spiser av naturlige vekster, setter et særegent og fantastisk smak på kjøttet.

Midtveis ved vår og høst, samles reinen i inngjerdinger hvor merking og utvelgelse av dyr foregår.

Her velges kjøttet som du finner i butikken. Både navn på reineier og nøyaktig beiteområde merkes på produktet, sånn at du vet nøyaktig hvem som har fulgt dyret gjennom 4 årstider, og i hvilke områder dyret har beitet.

Slik finner man ekte matskatter!


Et uforglemmelig måltid starter alltid med råvarer av beste kvalitet.

Og med alle de ulike stykningsdelene fra Finnmark Rein, er det duket for ekte matglede i kjøkkenet! I tillegg til indrefilet og skav, får du mørbrad, biff, ytrefilet og stek. Her kan det trylles frem lekre retter med tilbehør som sopp, rotgrønnsaker, bær, poteter og fyldige viltsauser smakt til med både einebær, rømme og litt brunost.

Med så mange stykningsdeler er det også lett å finne nye inspirasjonskilder. Du kan gjerne hente idéer fra oppskrifter der storfekjøtt tradisjonelt spiller hovedrollen. Hva med en lekker carpaccio av reinsdyrfilet? Eller en rosastekt reinsdyrbiff med hasselbackpoteter og kremet skogsopp? Løvtynne skiver av reinsdyrskav passer perfekt i wok og kan gjerne få følge av både, hvitløk, litt chili og ingefær.

Uansett hvor mye du ønsker å eksperimentere med smaker eller holde deg til det tradisjonelle, så er du med Finnmark Rein sikret en kvalitetsråvare som legger premisset for en utsøkt smaksopplevelse.

Produkter fra Finnmark Rein får du i alle MENY-butikker. NB! Vi kan ikke garantere ferskt kjøtt utover høysesong på høsten, men vi har fryst tilgjengelig året rundt.

Andre artikler