Pinnekjøtt fra Finnmark Rein

Nå får du også smakfullt pinnekjøtt laget av reinsdyr!

Samene har i mer enn tusen år naturtørket reinkjøtt. "Nå har vi tatt denne tradisjonen et steg videre og laget pinnekjøtt av rein", sier Are Smug Figved, daglig leder i Finnmark Rein.

Reinsdyrkjøtt er kjent for å være både magert og sunt, og Finnmark Rein har som eneste leverandør levert ferskt reinsdyrkjøtt rundt om i utvalgte Meny-butikker. Denne uken lanserer de pinnekjøtt av reinsdyr for første gang i Norge.

Myk og mør smak

En av de som har testet pinnekjøtt av reinsdyr er kjøkkensjef Adrian Grunnfoss fra Thon Hotel Kautokeino. Grunnfoss forteller at pinnekjøtt av rein gir en mykere og mørere smak enn vanlig pinnekjøtt.

– Du kan servere pinnekjøtt av reinsdyr på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt, med tilbehør som mandelpoteter, kålrabistappe, rørt tyttebær og tradisjonell norsk drikke, forteller Grunnfoss.

Tilberedning

Vannes ut i kaldt vann i 12-18 timer, skift vann en gang underveis. Kjøttet skal dampes på rist i en vid kjele. Mange velger å lage risten av avbarkede bjerkepinner. Hell på vann til like oppunder kjøttet og gi det et oppkok. Skru varmen ned og la kjøttet dampkoke i 2,5 til 3 timer til det slipper beinet. Etterfyll med kokende vann hvis det minsker.

FotoKristian Bergh/P4

Alt reinsdyrkjøttet som leveres av Finnmark Rein er 100 prosent sporbart ned til hvilken reinflokk det kommer fra. Du kan også finne ut hvor og hva reinen har beitet. 

Andre artikler