Eidsmo slakteri - Oppdal

På norske bord i tusen år. Fra Trøndelag.

Spør du folk fra andre land hva som kjennetegner god norsk mat, er det sannsynlig at spekematen blir nevnt. For i mer enn tusen år har spekematen vært et kjærkomment innslag på norske matbord. I Oppdal produseres spekemat med basis i lokale råvarer. Klimaet og luften i fjellet gir unike forutsetninger for å lage førsteklasses spekeprodukter. 

Det er ikke mye norsk mat som har så lange tradisjoner som spekemat. I mer enn tusen år har spekematen vært et fast og kjærkomment innslag på norske matbord. Opprinnelsen var mangelen på muligheter for å oppbevare ferskt kjøtt. Etter slaktetiden ble kjøttet saltet eller røkt og deretter hengt til tørk på stabburet. Navnet har også en enkel forklaring som kanskje ikke så mange vet om. Å speke betyr rett og slett å tørke.

I Oppdalsfjellene beiter lam på friskt fjellbeite hele sommeren, og dette mener produsentene gjør at smaken blir fortreffelig. Mye er  håndverk og all produksjon er basert på ansattes erfaringer.

Eidsmo spekemat får du kjøpt hos utvalgte MENY-butikker i Trøndelag.

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.