Fröyas - Frøya

Havsmak fra Frøya, Trøndelag.

Havet utenfor Frøya har i generasjoner gitt kysten i dette området friskt og rent sjøvann, to ganger hvert døgn, sommer som vinter. Dette takket være sterke strømmer og stor forskjell på flo og fjære. Hver enkelt laks som blir benyttet er håndplukket, og kun de beste, benfrie stykkene blir brukt. Kun to timer etter at laksen er slaktet, er den pakket og lagt på is for å sikre maksimal friskhet og smak.


Frøyalaksen oppdrettes i havet utenfor øya Frøya på Trøndelagskysten. Her legges grunnlaget for den unike kvaliteten. I dette området har Golfstrømmen i årtusener skapt sterke strømmer med stor forskjell på flo og fjære, som sikrer tilførsel av friskt og rent sjøvann to ganger i døgnet, sommer som vinter. I generasjoner har dette naturfenomen skapt ideelle vekstvilkår for laks.

Når laksen har vokst til 5-6kg. føres den inn til det topp moderne prosessanlegget på øya for bearbeiding.

Laksen sorteres for hånd og kun de beste skinn og beinfrie stykkene av den beste laksen blir til Frøya laks.  Frøya har utviklet en unik pakke- og kjøleprosess. Det tar bare to timer før den sprellevende fisk er ferdig pakket og klar for rask nedkjøling til under 0 grader (laks fryser ved -1,72°).  Det sikrer at laksen smaker det samme hjemme hos deg som den dagen den ble fanget.  

Frøya er eid av selskapet Frøya Salmon as, som igjen er en del av det norske sjømatselskapet Insula. Selskapene i Insula har produsert topp kvalitet sjømat igjennom årtier.

Fra norskekystens Frøya

Det er ingen hemmelighet at omgivelsene farger oss, og havmiljøet rundt øya Frøya i Trøndelag er blant de ypperste i verden. Tidevann og sterke strømmer skyller konstant inn rent, næringsrikt sjøvann, som gir laksen optimale levekår.

Pakket innen to timer

Den beste laksen blir håndplukket, og kun de aller fineste benfrie stykkene finner veien til kjøledisken. Fra laksen er sprell levende til ferdig pakket og klar for rask nedkjøling går det bare to timer. Slik er du garantert den ferske smaken av perfeksjon.

Rygg- eller midtstykke?

Alle laksestykkene fra Frøya er av sushikvalitet og kan nytes rå. Sushielskerens førstevalg er likevel det faste fine ryggstykket, som er en lek å kutte i skiver. Midtstykket er litt fetere og hakket saftigere, og setter ekstra god smak når du tilbereder fisken på grillen, i ovnen eller stekepannen.

Tilberedning

Frøya er perfekt til sushi og sashimi. Ta den ut av pakken, skjær i tynne skiver og server som sashimi med soyasaus eller ponzu saus, wasabi og syltet ingefær.

Aldri stek for mye hvis du griller, steker eller baker din Frøyalaks. Nesten rå i midten gir beste spiseopplevelsen.

Fröyas lakseloin får du i alle MENY-butikker.

Andre artikler