Rørosbaker'n - Røros

Kultur og matglede. Trøndelag.

Takkebakt flatbrød har lange tradisjoner i Rørosregionen. Bakeren Terje Lien hentet frem morens gamle kokebok og begynte å bake flatbrød på gamlemåten. Håndverk i kombinasjon med tilpasset industriell produksjon, bidrar til å videreføre baketradisjonene og gir oss produkter som knasende, sprøtt Røros Flatbrød. 

Bakst fra kjeller og uthus til...
Det var mange “bakst-kjerringer” i Rørosregionen som gjennom baking hjemme tok vare på oppskrifter som gikk i arv fra tidligere generasjoner. Det var langt fra alle oppskrifter som var skrevet ned med innhold, mengder og fremgangsmåte. Bakinga ble også en nødvendig ekstrainntekt for de som ikke hadde annet arbeid. Det var nok mye bakst i kjellere, garasjer og baksthus, spesielt foran høytider og til spesielle anledninger. Etter hvert som kvinner fikk seg arbeid utenom hjemmet ble det også mindre tid til denne bakinga, og mange av oppskriftene forsvant med menneskene.

I løpet av de siste åra har ildsjeler ivaretatt tradisjonen med takkebakst gjennom kurs og temakvelder for både barn og voksne. Vårt bidrag blir å ta vare på kulturen gjennom en tilpasset industriell produksjon som kombineres med nødvendig håndverk. Velbekomme!

Produktene fra Rørosbaker'n får du i utvalgte MENY-butikker i Trøndelag.

Andre artikler