Bamsrudlåven gårdsis - Mysen

Frieriet som ble til iskremproduksjon.

Se den søte historien i videoen over

Når man driver med høner og egg, og frieren fra nabogården driver med melk, da oppstår det naturligvis søt musikk. Eller iskrem som de i dag produserer på Bamsrudlåven.

Gården

Bamsrud gård ligger ved Mysen i matfylket Østfold. Driften på gården består av eggproduksjon fra 7500 frittgående høner, selskapslokaler og nå produksjon av iskrem. Å lage et produkt av gårdens ressurser var lenge en drøm, og da det kom en frier fra nabogården med fersk melk i spannet ble ideen klekket! Hva er det beste man kan lage av melk og egg? Det måtte bli en italienskinspirert melkeis med mye egg.

Egne egg


”Vi skiller de nylagte eggene selv og bruker mye mer plomme enn det som er vanlig i iskrem. De gule plommene gir isen en naturlig flott farge, og en fyldig god smak.”

På Bamsrud gård ønsker de at isen kan være med å skape fokus på norsk mat og opprinnelsen til de gode råvarene vi har her til lands. Målet er å tilby forbrukerne kjempegod is og et alternativ til den utenlandske isen i frysedisken. Isen kommer i smakene vanilje, krokan, jordbær og kaffe & kakao.

Melk fra nabogårdene


Familien på Bamsrud gård forteller at det er viktig for de å bruke ferske og lokale råvarer. ”Når vi skal lage is kommer melkebilen innom oss med melk fra nabogårdenes kuer. Vi lager en ren melkeis og bruker altså ikke fløte i isen vår, men heller mer egg for å få en fyldig og god smak.”

Produksjon


Et lite meieri er satt i stand i underlåven på Bamsrud. Melkebilen leverer fersk melk fra nabogårdene, som varmebehandles sammen med eggeplommer, for å gi den rette konsistensen og for å ivareta matsikkerheten. Miksen homogeniseres og tappes over i en modningstank. Her får den hvile slik at man får fram de gode smakene. Neste dag fryses miksen raskt, og pakkes for hånd. God is, med en like god historie.

Se oppskrift på sjokoladecookies med is fra Bamsrudlåven her. 

Iskremen til Bamsrudlåven får du i utvalgte MENY-butikker. 

Andre artikler