Jordbær fra Østfold

Det er få ting som kan måle seg med de søte norske jordbærene. Østfolds rike jordsmonn kombinert med mye sol og varme gir jordbær i verdensklasse. 

Vi elsker jordbær og når de første norske jordbærene er modne, så er det virkelig sommer. Store, røde og søte bær med god aroma er det vi liker best. Vi spiser aller mest sorten Korona men sorten Sonata blir også stadig mer populær. Barn elsker jordbær. Det er både ernæringsmessig sunt og det skjerper appetitten.

Arnstein Pollestad, Dilling gård


Arnstein Pollestad er jordbærbonde i Dilling. Han har drevet med kjøttfe også, men det ble for mye for han, så nå er det bare jordbær, og bare «hjertefeil» typen corona. Den er vanskeligst men aller best. 

"Norske værforhold gjør jordbærdyrking til gambling – og jeg føler stor vinnerlykke når jeg leverer førsteklasses produkter."

Bjørn-Ivar Kase, Charlottenborg gård

Jordbærbonde Bjørn-Ivar Kase dyrker forskjellige typer bær på Charlottenborg gård. Noen av jordbæråkrene ligger helt ned mot fjorden og vokser seg søte i den friske sjøluften.

Bjørn-Ivar mener det gjelder å være «hands on» på alle markene sine hele tiden slik at man kan levere et produkt av høy kvalitet.

"Fordelen ved å være en liten produsent er stor – jeg harfull kontroll og kan personlig garantere for kvaliteten."

Dagfinn Mysen, Hjelmark Gård

Dagfinn Mysen er vokst opp som kjøpmannsønn, men det var drømmen om å bli bonde som var sterkest. Det er fint å kunne jobbe med familien nært innpå, bruke all tid når det trengs, for å få bær av topp kvalitet!

Dagfinn synes det er gøy å jobbe med produkter som gir sånn umiddelbar tilbakemelding, spesielt når de leverer rett til butikk!

"Jeg bruker all tilgjengelig tid for å få bær av topp kvalitet – og tiden betaler seg i form av fornøyde jordbærspisere."

Frode Lippert, Lippert Gård


Frode er jordbærbonde på Lippert gård. han mener det hjelper å være nysgjerrig og ønske å se hvor bra produkter det er mulig å levere.  

Frode liker at de har en liten produksjon, da har de full oversikt over alle prosesser i å få frem prima vare. 

"Det er to faktorer som er helt avgjørende for å få frem gode bær – været og lidenskapen."


Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.