Færder mikrobryggeri - Tønsberg

Mikrobryggeri fra Tønsberg ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav.

Hvorfor Færder Mikrobryggeri?
Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes i både flo og fjære. 

Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke ytterst i Oslofjorden. Familien Krüger, med barnepleieren Tone og legen Mathias er nøkkelpersonene bak bryggeriet. Brygghuset er et flunkende nytt 2000 liter trekarssystem, noe som gir muligheter både for akademisk kontroll og kreativitet i bryggeprosessen.

Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. Det er selvfølgelig en utfordring å speile dette i øl, men enhver som har vært på sjøen vet at det finnes mange nyanser mellom bleike og svart hav, i likhet med nyansene mellom pils og imperial stout. Færder Mikrobryggeri er glade for denne utfordringen og tar deg gjerne med på reisen.

Andre artikler

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.