Færder mikrobryggeri - Tønsberg

Mikrobryggeri fra Tønsberg ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav.

Hvorfor Færder Mikrobryggeri?
Fordi vi elsker å brygge godt øl. Fordi havet er vårt hjem og Færder vårt fyr. For Tønsberg, den gamle byen vår. For familien. Mors vilje og fars fortvilelse. For gode opplevelser. Kvaliteten. For å sende folk ut på en smaksreise. På flåta. For livsglede. For alkens ensomme sang og torskens tomme blikk. Fordi vi elsker vær og vind, natur og årstider. Kan nytes i både flo og fjære. 

Færder Mikrobryggeri ble etablert i september 2013 og lanserte ølet høsten 2014. Bryggeriets lokaler ligger midt i Tønsberg Sentrum og navnet er hentet fra Færder Fyr, som er et viktig sjømerke ytterst i Oslofjorden. Familien Krüger, med barnepleieren Tone og legen Mathias er nøkkelpersonene bak bryggeriet. Brygghuset er et flunkende nytt 2000 liter trekarssystem, noe som gir muligheter både for akademisk kontroll og kreativitet i bryggeprosessen.

Færder Mikrobryggeri ønsker å skape øl som gir assosiasjoner til vær og vind, sol og sommer, bølger og hav. Det er selvfølgelig en utfordring å speile dette i øl, men enhver som har vært på sjøen vet at det finnes mange nyanser mellom bleike og svart hav, i likhet med nyansene mellom pils og imperial stout. Færder Mikrobryggeri er glade for denne utfordringen og tar deg gjerne med på reisen.

Andre artikler