Lerstang kylling fra Vestfold

MENY-Lauget jobber iherdig med å gjøre hele MENYs produktutvalg enda bedre. Likevel er det de har klart med Jacobs Utvalgte Lerstang kylling intet mindre enn unikt.

For den mildt sagt ambisiøse gjengen i MENY-Lauget handler det alltid om å strekke seg enda lengre for å gi kundene det aller beste. En av disse 22 utvalgte menn og kvinner er den franske kokken og mateksperten Patrick Castellano fra byen Toulouse syd i Frankrike – i dag en respektert ferskvaresjef hos MENY Indre Havn i Sandefjord. Han er mildt sagt stolt over den nye Lerstang kyllingen, for her snakker vi ekte fransk kylling.

– Sasso (Selection Avicole de la Sarthe etdu Sud-Ouest) som har avlet frem dennesaktevoksende brune rasen, er Frankrikeseldste og viktigste produsent av kvaliteten Label Rouge kylling. Sasso har i over 50 år hatt fokus på saktevoksende kylling, dyrevelferd og høy spisekvalitet. Label Rouge er noe av det ypperste i det franske markedet, og vår nye kylling er godkjent for denne kvaliteten. Vi i MENY-Lauget har samarbeidet tett med produsenten Gårdsand i Vestfold, som har tatt inn kylling fra Frankrike til avl i Norge.

Navnet Lerstang kommer fra gården til Gårdsandsjefen, Ådne Søyland – og det er her Jacobs Utvalgte Lerstang kylling klekkes – før de vokser opp på 11 godkjente gårder, alle i Vestfold. At Lerstang-kyllingen også treffer kvalitetskravene i merket Jacobs Utvalgte-betegnelsen, sier noe om hvor unik kvalitet kyllingen har. Dette er en stor nyhet som vi er spesielt stolte av, forteller vår franske venn i Sandefjord.

Høy dyrevelferd, bedre smak 

Et annet medlem av MENY-Lauget, som har vært aktivt med i utviklingen av Lerstang kylling, er den dyktige kokken og ferskvaresjef hos MENY Solsiden, Ståle Sandvik. Han gikk læretiden sin ved restauranten L’Atelier Berger i Paris. Sandvik brenner både for god smak og dyrevelferd og mener vi her har funnet en optimal løsning.

– Det finnes neppe noen kyllinger i Norge som vokser opp under bedre kår. Disse kyllingene er robuste, det er få dyr per kvadratmeter og nok av plass å boltre seg på. De har halmballer, vagler, kråsstein og naturlig dagslys. De fôres med godt fôr som produseres i Vestfold og spiser seg mette på det. Foret består av en god andel grovfôr, dette er viktig for god tarmhelse, for sysselsetting, og gir kyllingen utløp for et naturlig adferdsmønster.

Kyllingene lever også nesten dobbelt så lenge som ordinære kyllinger, og snittvekten er på 1,9 kilo. De har en naturlig døgnrytme med naturlig lys og lever et så sunt og naturlig liv som mulig. Det er fra 5-50 minutter fra de forskjellige oppdrettsgårdene og frem til slakteriet i Re, og her blir kjøttet møysommelig behandlet av dyktige fagfolk. Vi snakker fransk kvalitet, godt forankret i lokale, kortreiste tradisjoner– herlig, velsmakende mat på ærlig vis, sier Sandvik.

Seks produkter - med og uten marinade

Jacobs Utvalgte Lerstang kylling kommer som seks produkter du finner i alle landets 200 MENY-butikker. Tre av dem er naturelle og tre er marinerte, og marinaden er utviklet av pølsemaker Kristian Andersen hos Gårdsand i samarbeid med MENY-Lauget. Les mer om produktene her.

Lerstang kylling får du i alle landets MENY-butikker.

Andre artikler