Smakfull sommermat

Sommer, sol og piknik i parken eller på stranda, krever god mat. Her finner du inspirasjon og oppskrifter til god sommermat. God sommer!

Sennep og ketchup på pølsa er godt, men det finnes også mye annet spennende tilbehør. Hva med å prøve hjemmelaget salsa på pølsa?

Tips

Usikker på hvordan biffen er? Prøv dette trikset på hånden din: Hold pekefingeren løst mot tommelen. Ikke press. Kjenn på “puten” under tommelen. Det du føler er en biff som er rå i midten. Bytt pekefingeren med ringefingeren. Medium. Og til slutt lillefingeren. Godt stekt! - Daniel Gissum Kokk i MENY-Lauget

Ostene brie, blåmuggost og mozzarella er gode alternativer til cheddarost på burgeren.

Sven-Martin Gelsdorf
MENY Røa

Legg frosne reker på en rist når de tines slik at vannet får rent av med én gang det tiner. Du bør ha lokk på, så en salatbolle eller salatslynge passer perfekt, eller du kan bruke en ovnsform med rist.

Fruktsalat er en frisk og lett dessert, som smaker godt etter et mektig måltid. Server gjerne med litt is, vaniljesaus eller krem.

Økt forbruk av krydderurter gjør det enklere å redusere bruken av salt ved matlaging. I tillegg til gode smaker inneholder ferske urter også viktige vitaminer og antioksidanter som kan gi helsegevinster.

Emil Myrvang
MENY CC Vest

Ost er alltid en suksess på et koldtbord. Folk spiser det gjerne som en forrett, hvilerett og dessert. Beregn ca. 50 g ost per porsjon. Hos MENY finner du Norges største utvalg av ost, både internasjonale og lokale norske oster.