Søte og syrlige sitrusfrukter

Søtt, surt, saftig og bittert. Bare tanken på sitrusfruktenes ulike smaker kan få det til å vannes i munnen. Fra den søteste appelsin til den sureste sitron, er fruktene i sitrusfamilien høyst anvendelige. Og de er fulle av C-vitamin! All mat bør ha en viss balanse, og sitrusfrukter skaper god balanse i matlagingen – om man vet å bruke dem rett. Her får du gode tips til hvordan du kan bruke søte og friske sitrusfrukter som appelsin og klementiner til matlaging, jul og påske.

Klementin er smaken og lukten av jul for de fleste. Mulighetene med klementin er mange og bruksområdene er nesten uendelige. Har du for eksempel prøvd å fylle kylling med halve klementiner? Resultatet er en saftig kylling med smaken av jul.

Jan Arne Moen

MENY Colosseum
Klementiner spises i hovedsak naturell som en naturlig og velsmakende forfriskning. Du kan også koke marmelade av klementiner som tilbehør til julens oster, eller bruke dem som topping på fruktsalaten eller riskremen.