Julens pinnekjøtt
bilde av embelem

Julens pinnekjøtt

Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt! I Norge spiser omtrent en tredjedel av oss pinnekjøtt til jul, og det gjelder å finne sin favoritt.

Hos MENY finner du et stort utvalg røkt og urøkt pinnekjøtt, samt koketid og tips til porsjonsberegning og tilbehør.

Stort utvalg pinnekjøtt

Pinnekjøtt til jul

Ingenting er som pinnekjøtt med kålrotstappe, vossakorv, sjysaus og mandelpoteter. Her er alle oppskriftene du trenger for tradisjonelt pinnekjøtt til julemiddagen.

Enkle tips for å lykkes med pinnekjøtt

Er det lenge siden du laget pinnekjøtt, eller skal du servere pinnekjøtt til familien for første gang?
Her er alt du trenger å vite om å velge riktig pinnekjøtt, og hvordan du enkelt kan lykkes med julemiddagen.  

Damp pinnekjøttet på toppen av mandelpoteter, istedenfor på rist eller pinner. Potene blir ikke mos, men faste og deilig smakfulle.

Lag pinnekjøtt selv

Har du tid, kan du lage pinnekjøttet selv! Prosessen tar minimum 6-8 uker, så det er viktig å starte
i god tid før pinnekjøttet skal tilberedes. Slik gjør du det:

Lag noe godt av restene

Julemiddagen er over, og tradisjon tro er det alltid noen pinner igjen fra pinnekjøtt-middagen. Så hva gjør man egentlig med restene av pinnekjøttet?
Her er våre beste tips: