Fersk sjømat og skalldyr

Vinteren er sesong for skalldyr, og spesielt reker og blåskjell er på sitt aller beste akkurat nå. Enten du vil ha et overdådig skalldyrfat eller en enkel fiskesuppe med reker; Her finner du alt du trenger av oppskrifter og tips til et fantastisk skalldyrmåltid.

Lag ramsløkaioli til skalldyr. Kjøp ramsløkpuré, fersk ramsløk hos oss i sesong eller plukk selv. Lag vanlig aioli, og smak til med finhakket ramsløk eller ramsløkpuré i stedet for hvitløk.

Jacob W. Mogensen

MENY Ringnes Park

De fleste tenker på dill til skalldyr, men gressløk er også veldig godt! Dryss gressløk over skalldyrsretter eller bruk det i sauser, supper, dressinger og rører.

Roar Sjåvåg

Nestleder i MENY-Lauget
Emblem
Legg frosne reker på en rist når de tines slik at vannet får rent av med én gang det tiner. Du bør ha lokk på, så en salatbolle eller salatslynge passer perfekt, eller du kan bruke en ovnsform med rist.