Norsk tradisjonsmat

På søndagene har vi god tid, og bruker den gjerne til å lage velsmakende mat fra bunnen av. Ofte er tradisjonsmat og sesongretter typiske søndagsmiddager, med innslag av klassisk brun saus, sjy og poteter. Skal du samle familien eller venner til middag i helgen? Få inspirasjon og tips til norske slagere her.

Bruk alltid steketermometer for å sikre at kjøttet blir passe stekt. Dette fordi steketiden avhenger av steketemperatur og stekens tykkelse. Husk å sett steketermometeret inn i den tykkeste delen av steken.

Jacob Morgensen

MENY Ringnes Park

Skal du ha selskap med mange gjester? Stek er noe av det enkleste man kan servere til mange. Den kan forberedes langt på vei dagen i forveien og serveres både varm eller kald. Server varm stek med poteter og brun saus, eller lun som en del av en buffet eller et koldtbord.

Anita Svendsen

MENY Borrevegen

Stek og fileter bør alltid hvile i 15-20 minutter før de skjæres opp. Kjøttsaften vil da sette seg og man får et saftig og godt resultat. Dekk steken med aluminiumsfolie eller klede.

Roar Sjåvåg

Nestleder i MENY-Lauget

En god saus hører søndagsmiddagen til. Har du ikke tid eller mulighet til å koke kraft, er det lov til å jukse med posesaus, og så sette sitt eget preg på sausen med stekesjyen og andre smakstilsetninger som sennep, vin eller urter.

Lene Kristiansen

MENY Rona