Solgt 3,6 millioner appelsiner på tre uker

Priskrig ga rekordsalg av appelsiner

Det er ikke bare smågodt i sekken når nordmenn nå legger ut på påsketur. Vi har aldri kjøpt mer appelsiner enn i år. Det viser tall fra MENY.

- I fjor solgte vi 1,4 millioner appelsiner de tre siste ukene før påske. I år har vi solgt 250 prosent mer. Det er ingen tvil om at kundene setter pris på en priskrig også på sunne varer, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

 2,50 per kilo

Vi har de siste ukene solgt appelsiner for kr 2,50 pr kilo. Vi ville ikke være med å selge smågodt til under 30 kroner kiloen, men heller ha fullt fokus på tilby sunne varer til en billig pris.

- Priskrigen på smågodt førte til enorm hamstring. Det er selvsagt lov å kose seg, men i utgangspunktet mener vi det er uheldig å selge usunne produkter med tap. Når det gjelder sunne varer er vil derimot villig til å strekke oss langt. Derfor senket vi prisen på Cevita og alle appelsiner til kr. 2.50,- pr kg. I tillegg får kundene 7 prosent sunnhetsbonus, sier Kjuus.

Fersk frukt og grønt, fersk fisk og grovt brød er vår største og viktigste satsing for MENY de neste årene. Derfor gir nå MENY 7% sunnhetsbonus på disse varegruppene.

- Åtte av 10 nordmenn mener det er viktig å ha et sunt kosthold, men over halvparten av oss sier vi ikke spiser så sunt som vi ønsker. Vi er ganske sikre på at et større utvalg, bedre kvalitet og lavere priser bidrar til at folk spiser grønnere, grovere og dermed sunnere enn de noen gang har gjort, sier Vegard Kjuus i MENY.

Les mer om appelsin og sitrus.