Felles miljøinnsats mot plastposer Se video

Felles miljøinnsats mot plastposer

Publisert 16. august 2018
Visste du at for hver pose du kjøper i MENY, går 50 øre direkte til Handelens Miljøfond - et et eget miljøfond knyttet til plast.

Hva er Handelens Miljøfond?

Handelens Miljøfond, som trådte i kraft i 2018, jobber for å redusere plastforsøplingen, øke gjenvinningen og redusere bruken av plastbæreposer. For hver pose som selges i MENY, går 50 øre direkte til miljøfondet.

Jevnlig får nye miljøprosjekter tildelt pengestøtte. 

  • Les mer om søknadsprosessen og plastprosjektene her

Som medlem av Handelens Miljøfond forplikter vi oss til å betalt for alle plastbæreposer.

- Det betyr at vi ikke kan dele ut poser gratis til våre kunder.

Brett posen og bruk den igjen

Handelens Miljøfond står også bak Lommepose-initiativet. Mange gjenbruker bæreposen sin som søppelpose, som er veldig bra. Men de hoper seg likevel raskt opp hjemme. Brett den og bruk den  om igjen. Sammen kan vi nå målet til MENY om 20% reduksjon i antall plastposer innen utgangen av 2020. 

- Dette er et felles initiativ fra handelsnæringen som vi er glade for å ta del i. Vi håper at dette kan bidra i kampen mot unødvendig plastbruk, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY.

Brett posen og bruk den igjen

Brett posen og bruk den igjen

Mange gjenbruker bæreposen sin som søppelpose, men de hoper seg likevel raskt opp hjemme. Hvordan kan man bruke posen mer fornuftig? Brett den, putt den i lomma og bruk den igjen - dette er Lommeposen!

Gjenbruk er best!

Vi oppfordrer kundene våre til å velge gjenbruksposen vår av slitesterk polyester. Denne er en miljøvinner nettopp fordi den kan brukes mange ganger. Alternativt kan, som nevnt, også plastbæreposene brukes om igjen.

Papirposer er et bra alternativ hvis du vil unngå plastforsøpling, men fra et klimaregnskap er nok plastposen fremdeles et bedre valg dersom den kastes i avfallet og går til gjenvinning.

Velg gjenbrukspose neste gang:

Vi anbefaler våre kunder å bruke gjenbruksposen. Den er en klar miljøvinner, om den brukes igjen og igjen. Ellers oppfordrer vi våre kunder til ikke å benytte flere plastposer enn de har bruk for, og gjerne bruke samme plastpose flere ganger. Da sparer de både miljøet og lommeboka, avslutter Halstensen.

Tre alternative handleposer

Tre alternative handleposer

Vi ønsker å gi kundene våre muligheten til å velge. Derfor tilbyr vi både papirpose, plastpose og gjenbrukspose! Det beste miljøvalget? Tenk gjenbruk!