Brett posen og bruk den igjen Se video

Brett posen og bruk den igjen

Mange gjenbruker bæreposen sin som søppelpose, men de hoper seg likevel raskt opp hjemme. Hvordan kan man bruke posen mer fornuftig? Brett den, putt den i lomma og bruk den igjen - dette er Lommeposen!

I motsetning til krølleposene som blir liggende i et skap, havner i søpla eller i verste fall i naturen, kan du enkelt ta med deg Lommeposen i vesken, bilen – eller i lomma.

Det spiller ingen rolle hvordan du oppbevarer posen, det viktigste er at du tar den med deg til butikken. Det blir mye lettere med dette enkle brettetrikset. Pakk posen til en liten trekant som nesten ikke tar noe plass.

- Dette er et felles initiativ fra handelsnæringen som vi er glade for å ta del i. Vi håper at dette kan bidra i kampen mot unødvendig plastbruk, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY

Mål for 2020

Mange gjenbruker bæreposen sin som søppelpose, som er veldig bra. Men de hoper seg likevel raskt opp hjemme. Bruk den derfor om igjen. Sammen kan vi nå målet til MENY om 20% reduksjon i antall plastposer innen utgangen av 2020!

MENY er medlem av Handelens Miljøfond, som står bak Lommepose-initiativet. Miljøfondet jobber for å redusere plastforsøplingen, øke gjenvinningen og redusere bruken av plastbæreposer. Som medlem forplikter oss også til å ta betalt for plastposene vi gir ut.

Gjenbruk er best!

Vi oppfordrer kundene våre til å velge gjenbruksposen vår av slitesterk polyester. Denne er en miljøvinner nettopp fordi den kan brukes mange ganger. Alternativt kan, som nevnt, også plastbæreposene brukes om igjen.

Papirposer er et bra alternativ hvis du vil unngå plastforsøpling, men fra et klimaregnskap er nok plastposen fremdeles et bedre valg dersom den kastes i avfallet og går til gjenvinning.

Velg gjenbrukspose neste gang:

Tre alternative handleposer

Tre alternative handleposer

Vi ønsker å gi kundene våre muligheten til å velge. Derfor tilbyr vi både...

Vi anbefaler våre kunder å bruke gjenbruksposen. Den er en klar miljøvinner, om den brukes igjen og igjen. Ellers oppfordrer vi våre kunder til ikke å benytte flere plastposer enn de har bruk for, og gjerne bruke samme plastpose flere ganger. Da sparer de både miljøet og lommeboka, avslutter Halstensen.

Forskjellen på «Best før» og «Siste forbruksdag»

Forskjellen på «Best før» og «Siste forbruksdag»

Hva er forskjellen på «Best før» og «Siste forbruksdag»? Her kan du lese hva...