Endelig: Gjenbrukspose til frukt & grønt

Endelig: Gjenbrukspose til frukt & grønt

Publisert 31. juli 2018
I MENY ønsker vi å bidra til å redusere bruken av unødvendig engangsplast. Derfor lanserer vi gjenbruksposer til frukt og grønt. Praktiske og miljøvennlige gjenbruksnett som kan vaskes og brukes igjen og igjen.

En gledelig nyhet! Endelig vil gjenbruksnett til frukt og grønt være å finne i alle MENYs butikker. Gjenbruksposene er hendige og svært slitesterke. De tåler frukt og grønt opp til 10 kilo og kan vaskes i maskin.

Du kan fylle de med det du måtte ønske av alt vi har av fristelser i løsvekt, for eksempel tomater, løk, epler, appelsiner, sitroner, chili eller poteter. 

Det smårutede polyesterstoffet gjør at både du og de i kassa ser innholdet i posene og snoren som lukkemekanisme gjør at innholdet ikke triller ut. 

Kjøpes i 3-pakning

Du vil finne Veggio gjenbruksposer i alle MENY-butikker fra midten av september, i samme hylle som folie, småposer og bakepapir. I første omgang kommer de i en pakning med tre poser á 7 liter. Noen av MENY-butikkene vil også ha dem i frukt- og grøntavdelingen.

Spør betjeningen om du ikke finner dem i butikk, eller bestill de hjem via nettbutikken:

Husk å ha et par gjenbruksposer i veska, i bagen og i bilen - for miljøregnskapet blir bedre for hver gang de er i bruk. Bruker du dem igjen og igjen, vil du pr. år bidra til en betydelig reduksjon i antall små engangsposer i plast.

Kampen mot unødvendig plast

Plast er et nyttig materiale som emballasje for å bevare produktkvalitet og redusere matsvinn. Vi ser likevel at vi i dag, på enkelte områder, bruker mer plast enn nødvendig.

MENY har derfor som mål å redusere plastforbruket på frukt og grønt med 20 prosent innen 2020 og kutte ut all unødvendig engangsplast som bestikk, kopper, begre og sugerør.

MENY kutter ut all engangsplast

MENY kutter ut all engangsplast

I løpet av ett år skal MENY fjerne all unødvendig engangsplast som bestikk, kopper, begre og sugerør fra sine butikker. Allerede i mai vil engangsbestikk i tre være å finne i en rekke MENY-butikker. WWF roser initiativet fra MENY.

Fakta om gjenbruksposen til frukt og grønt:

  • Laget av slitesterk polyester, 100% ubleket og ufarget
  • Vaskes i vaskemaskin på 40 grader
  • Størrelse: 7 liter/ tåler 10 kg
  • FInnes i alle MENY-butikker fra midten av september 2018
Se video