Korona-tiltak i MENY-butikkene

Korona-tiltak i MENY-butikkene

Publisert 22. mai 2020
MENY har innført tiltak i butikk for å bidra til redusert risiko for spredning av Koronaviruset. Tiltakene er basert på føringer fra Folkehelseinstituttet. Svært få MENY-ansatte er blitt smittet, noe som tyder på at tiltakene har god effekt.

God håndhygiene, gode hostevaner og det å holde avstand er svært viktig for å redusere smitte. Derfor har vi hengt opp plakater ved butikkenes inngangsparti, hvor vi minner om disse reglene.

Rengjør hendene før du handler

Vi har plassert ut hånddesinfeksjon ved inngangspartiet, men oppmuntrer også kundene til å bruke håndvasken ved flaskeautomaten. Opplever du at hånddesinfeksjonen er tom, setter vi pris på om du gir beskjed om det til en av våre ansatte. 

Økt renhold i MENY-butikkene

  • Renholdet i butikk er økt på typiske overflater kundene tar på. Handlevogner, handlekurver, håndtak til kjøleskap og frys, bankterminaler, selvbetjeningskassene, vareskillere på kassabåndet og panteautomaten rengjøres daglig.
  • Klyper til små bakervarer, skjeer til smågodt og øser til reker byttes flere ganger om dagen.
  • Renholdet er intensivert på bakrommet og på overflater de ansatte er i kontakt med.

Andre tiltak 

Grunnet denne ekstraordinære situasjonen, er det også innført en del andre endringer i MENY-butikkene.

  • Flere uemballerte varer, som små bakervarer, legges under lokk eller inn i skap med dør. Det samme gjelder for mandler i løsvekt.
  • Løst bestikk, for kunder i ferskvaren, er erstattet med emballerte bestikkpakker, eller blir delt ut over disk.
  • Pleksiglass, som skiller kunde og kassamedarbeider, er montert.
  • Smaksprøver gjennomføres ikke.
  • Demoer gjennomføres kun om demo-personell er til stede og når det er mulig å opprettholde 1 meters avstand.
  • Vi oppfordrer til å betale med kort
  • Vi oppfordrer til å handle alene, for å begrense antall mennesker i butikken samtidig
4 tips for en tryggere handletur

4 tips for en tryggere handletur

MENY-butikkene er store og luftige, noe som gjør det enklere å holde avstand. Er du likevel bekymret for smittespredning og manglende avstand, har vi noen tips til deg.

Hold avstand til kunder og ansatte

I tillegg til å ha plakater ved inngangspartier hvor vi minner om å holde god avstand, har vi plassert ut gulvklistremerker.

Kanskje har du også sett at våre matarbeidere har fått t-skjorter med budskap om å holde 1 meters avstand? 

Mat og smitte

Ifølge Mattilsynet er det ingenting som tyder på at koronasmitte skjer via mat- og drikkevarer. Smitte via uemballerte matvarer er også lite sannsynlig. 

Vi ber deg likevel unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe, og minner om anbefalingen om å skylle frukt og grønt før spising.

Mattilsynet vurderer heller ikke produkter som en type kontaktflate som utgjør risiko. 

Få er smittet

Vi er stolte av våre matarbeidere i butikk. De gjør en fantastisk innsats, og bidrar til å sikre matforsyningen i landet. Vi ber alle kunder om å vise hensyn til våre matarbeidere og andre kunder.

De fem første månedene med korona ble17 ansatte, av totalt 9 500, registrert med påvist korona-smitte. Ingen av dem ble smittet på jobb, og ingen av dem smittet  noen av sine MENY-kolleger Det lave tallet tyder på at det er trygt å jobbe og handle i butikken. 

Når det gjelder karantene og fravær, følger vi rådene og rutinene til Folkehelseinstituttet. Ledelsen i butikk legger til rette for trygge arbeidsforhold for sine ansatte.