Korona-tiltak i MENY-butikkene

Korona-tiltak i MENY-butikkene

Publisert 22. mai 2020
MENY har innført ekstraordinære tiltak i butikk for å bidra til redusert risiko for spredning av Koronaviruset. Tiltakene er basert på føringer fra Folkehelseinstituttet. Svært få MENY-ansatte er blitt smittet, noe som tyder på at tiltakene har god effekt.

God håndhygiene, gode hostevaner og det å holde avstand er svært viktig for å redusere smitte. Derfor har vi hengt opp plakater ved butikkenes inngangsparti, hvor vi minner om disse reglene.

Vi har plassert ut hånddesinfeksjon ved inngangspartiet, men oppmuntrer også kundene til å bruke håndvasken ved flaskeautomaten. Er det tomt for hånddesinfeksjon, er nye leveranser på vei inn i butikk.

Økt renhold i MENY-butikkene

  • Renholdet i butikk er økt på typiske overflater kundene tar på. Handlevogner, handlekurver, håndtak til kjøleskap og frys, bankterminaler, selvbetjeningskassene, vareskillere på kassabåndet og panteautomaten rengjøres daglig.
  • Klyper til små bakervarer, skjeer til smågodt og øser til reker byttes flere ganger om dagen.
  • Renholdet er intensivert på bakrommet og på overflater de ansatte er i kontakt med.

Andre tiltak 

Grunnet denne ekstraordinære situasjonen, er det også innført en del andre endringer i MENY-butikkene.

  • Salatbaren er stengt, og juicepressemaskinen håndteres kun av ansatte.
  • Flere uemballerte varer, som små bakervarer, legges under lokk eller inn i skap med dør. Det samme gjelder for eksempel mandler i løsvekt.
  • Løst bestikk, for kunder i ferskvaren, er erstattet med emballerte bestikkpakker.
  • Pleksiglass, som skiller kunde og kassamedarbeider, er montert.
  • Alt av smaksprøver og butikkdemoer er stoppet.
  • Vi oppfordrer til å betale med kort
  • Vi oppfordrer til å handle alene, for å begrense antall mennesker i butikken samtidig

Hold avstand til kunder og ansatte

I tillegg til å ha plakater ved inngangspartier hvor vi minner om å holde god avstand, har vi plassert ut gulvklistremerker.

Kanskje har du også sett at våre matarbeidere har fått t-skjorter med budskap om å holde 1 meters avstand? 

Mat og smitte

Ifølge Folkehelseinstituttet er det ingenting som tyder på at koronasmitte skjer via mat og drikkevarer. Smitte via uemballerte matvarer er også lite sannsynlig. 

Folkehelseinstituttet vurderer heller ikke produkter som en type kontaktflate som utgjør risiko. Det er likevel anbefalt at man alltid skyller frukt og grønt før man spiser det. 

Få er blitt smittet

Vi er stolte av våre matarbeidere i butikkene. De gjør en fantastisk innsats, og bidrar til å sikre matforsyning i landet. Vi ber alle våre kunder om å vise hensyn til både våre matarbeidere og andre kunder.

Når det gjelder karantene og fravær, følger vi rådene og rutinene til Folkehelseinstituttet. Ledelsen i butikk legger til rette for best mulig og trygge arbeidsforhold for sine ansatte som er på jobb.

De to første månedene ble 14 ansatte, av totalt 9 500,  registrert med påvist korona-smitte. Ingen av dem er smittet på jobb. Det lave tallet tyder på at det er trygt å jobbe og handle i butikken.