MENY-kjøpmann nominert til «Årets butikksjef»

MENY-kjøpmann nominert til «Årets butikksjef»

Publisert 18. september 2017
Monica Ervig Kjendalen, butikksjef i MENY Solsiden i Trondheim, er en av tre butikksjefer som kjemper om den gjeve tittelen «Årets butikksjef». Vinneren kåres på Handelskonferansen 19. september 2017.

- Det er utrolig overraskende og hyggelig å bli nominert. Jeg elsker det jeg gjør og synes det er stor stas å få anerkjennelse. Jeg er veldig takknemlig, sier Monica Ervig Kjendalen.

Kåringen av «Årets butikksjef» deles ut av VIRKE, og alle butikker er inkludert, ikke bare dagligvare. De tre nominerte representerer ulike kjeder, men har likevel mye til felles.

De tre kandidatene er:

-        Monica Kjendalen, kjøpmann i MENY Solsiden i Trondheim

-        Espen Stark, daglig leder og eier av Fargerike Tromsø

-        Martine Shannon Sund, butikksjef ved Kicks Bergen

– Av over hundre kandidater utpeker disse tre seg som absolutt ledende i å drive en faghandelsbutikk. De evner å utnytte kjedekonseptet til fulle. De er gode på lokal kunnskap, flinke til å bruke sosiale medier og ikke minst gode motivatorer for sine ansatte, sier Bror William Stende, direktør for faghandel i Virke. 

Han påpeker at de nominerte også oppnår gode resultater i sin butikk.

– De økonomiske resultatene ligger over snittet på kjeden og leverer god vekst de siste tre årene, fortsetter han.

Blir målt på en rekke kriterier

Økonomisk resultat, kundeopplevelse, innovasjon og nytenking er blant kriteriene for å nå opp til å bli nominert. I tillegg legges det vekt på om butikken har positiv oppmerksomhet i nærmiljøet, utnytter kjedekonseptet og digitale løsninger og hvorvidt butikksjefen utvikler egen og andres kompetanse.

– Butikksjefen spiller en unik og særs viktig rolle i den daglige butikkdriften, og gjør en betydelig innsats hver dag for virksomheten. Prisen skal hedre og løfte frem butikksjefenes innsats og gi dem økt anerkjennelse, sier Stende.

Han er veldig spent på hvem som stikker av med seieren. Vinneren blir kåret på Handelskonferansen 19. september, på Scandic Fornebu.

Monica Ervig Kjendalen (39), kjøpmann i MENY Solsiden

  • Monica har jobbet i dagligvarebutikk fra hun var liten, først i farfars butikk, deretter farens butikk. Har studert ved Norges Varehandelshøyskole
  • Har vært i MENY Solsiden i Trondheim siden 2000, først som kassaleder, etter tre måneder som ferskvaresjef, ble kjøpmann i 2006
  • Har i underkant av 60 ansatte. Omsatte for 143 millioner i 2016.
  • Sterk fokus på kundene. Butikken oser av vareutvalg, matglede, personlig service og dyktige fagfolk
  • Svært opptatt av å utvikle sine medarbeidere og skape et godt arbeidsmiljø. Sykefraværet ligger på ca. 2%, som er eksepsjonelt lavt i denne bransjen. Satser også aktivt på traineer
  • MENY Solsiden ble kåret til Norges beste MENY-butikk 2016.