Oslo Maraton og MENY går for null matsvinn

Oslo Maraton og MENY går for null matsvinn

Publisert 12. september 2018
Som samarbeidspartner med Oslo Maraton, vil vi sammen med Too Good To Go sørge for at ingen mat går til spille under lørdagens store løpsarrangement i Oslo.

Etter målgang i Oslo Maraton får deltakerne både goodiebags, mat og drikke fra MENY. Men det er ikke så enkelt å beregne hvor mange av deltakerne som tar imot dette, derfor kommer Too Good To Go nå inn i bildet. Too Good To Go er en app som bidrar til å redusere matsvinn, ved å knytte spisesteder og andre aktører som har overskuddsmat sammen med forbrukere som ønsker å redde denne maten.

I år vil goodiebags og MENY-mat som er til overs legges ut i appen til kr 20 per pose. På denne måten reddes mat fra å bli kastet. Samtidig donerer MENY pengeoverskuddet til Kirkens Bymisjon.

- Vi er veldig glade for at stadig flere aktører har fokus på matsvinn. Ikke bare dagligvarebutikker, spisesteder og andre som primært driver med salg av mat, men også dagsarrangementer hvor matservering bare er en liten del av opplegget, som i Oslo Maraton, sier Line Larsen i Too Good To Go.

50% mindre matsvinn

MENY, som er en av hovedsponsorene i Oslo Maraton, samarbeider allerede hver eneste dag med Too Good To Go om å redde overskuddsmat fra sine butikker. Daglig leverer mer enn 50 MENY-butikker ut flere titalls forundringsposer rundt om i landet. Nå trekkes samarbeidet inn i Oslo Maraton.

- Vi er glad for å kunne gjennomføre dette tiltaket sammen med Too Good To Go. Vi slipper å kaste mat, vi gleder noen med mat til en billig penge og vi støtter det flotte arbeidet til Kirkens Bymisjon, sier kommunikasjonsrådgiver Nina Horn Hynne.

MENY har som mål å kaste 50 prosent mindre spiselig mat innen 2025. Blant tiltakene er Omplassert frukt og grønt, Gårsdagens brød, redusert pris på små bakervarer siste halvtime og samarbeid med To Good to Go.

Slik jobber MENY for å redusere matsvinn

Å kaste spiselig mat er en stor miljøbelastning. I dag blir hver åttende...