Dine persondata ved bruk av tale teknologi

Når Google lanserer sin Google Assistant på norsk, er MENY sin assistent tilgjengelig der. Les her om personvern ved bruk av den talestyrte assistenten.

Formål med behandlingen

Formålet med behandlingen er å tilby brukerne en talestyrt personalisert assistent som kan hjelpe til med å bygge en handleliste på meny.noHandlelisten er den samme som du har tilgang til på meny.no og MENY Handleapp. Det vil si at du kan bruke både web, app og tale for å lage en handleliste til bruk på meny.no, i MENY Handleapp, eller i fysisk butikk når du skal handle selv. 

Hvilke data behandles?

For å kunne bruke MENY-assistenten må du ha en Google-konto. Google Assistant er innebygd i Androidtelefoner. Har du en iPhone må du laste ned Google sin app, Google-assistenten, for å få tilgang til Google sin assistent. For personopplysningene knyttet til din Google-konto er Google behandlingsansvarlig. Som Google-bruker styrer du selv hva Google skal lagre av aktiviteter du gjør som innlogget. Eksempler er posisjonslogg, logg over hva du har søkt etter i nettleseren Chrome, søke- og seerlogg på YoutubePå Google sine personvernsider kan du lese mer om hvordan du administrerer din konto og endrer hvordan Google lagredin aktivitet  

 

Du må logge på den talestyrte MENY-assistenten, og det er Trumf-pålogg som brukes, som for MENY Nettbutikk. Derfor må du være Trumf-medlem for å bruke MENY-assistenten. Ved første gangs bruk ber Google-Assistenten deg om å logge på MENYNår du sier ja til dette blir du tatt til påloggingssiden på meny.no, og etter innlogging vil du ha tilgang til MENY-AssistentenFor dette deler vi en nøkkel med Googleslik at MENY-Assistenten kan styre handlelisten din i MENYs nettbutikk og slik at du ikke behøver å logge på hver gang du skal bruke MENY-Assistenten. Nøkkelen lagres i 365 dager. Merk at Google IKKE får tilgang til dine Trumf-medlemsopplysninger, selve kjøpet eller opplysninger om videre bruk av handlelisten når du er på meny.no, MENY nettbutikk og i MENY Handleapp. For mer informasjon om disse behandlingene, klikk her 

 

 

Det er mulig å bryte forbindelsen mellom din Google-konto og ditt Trumf medlemsskap. Dersom du gjør dette, kan du ikke lenger bruke MENY assistenten til å få personaliserte vareforslag lagt på din handleliste, eller noen av de andre operasjonene som handler om å bygge eller redigere en handleliste. For å bryte denne forbindelsen klikker du på de tre prikkene oppe til høyre, deretter klikker du på Om Meny, og så "fjern tilknytningen" under punktet Kontostatus. Dette må du bekrefte i neste steg. Etter at du har gjort som beskrevet over, er ikke lenger Google-kontoen din tilknyttet ditt Trumf medlemsskap.