Personvernerklæring MENY Nettbutikk

MENY Nettbutikk en tjeneste som eies og driftes av MENY AS, Postboks 330 Skøyen, 0213 Oslo, organisasjonsnummer 977066727. MENY AS er et heleid selskap i NorgesGruppen. Kontaktopplysninger: Tlf. 21 61 20 00, e-post: nettbutikk@meny.no.

Etter personopplysningsloven har MENY AS rollen som behandlingsansvarlig. Behandlingen av opplysningene om deg blir behandlet i henhold til personopplysningsloven, bokføringsloven og eventuelle andre relevante lover.

Du kan handle i MENY nettbutikk som innlogget Trumf-medlem, eller som gjest uten brukerkonto. Under redegjør vi for hvordan dine personopplysninger behandles.

1. Formålet med behandlingen av personopplysninger.

Formålet med MENY Nettbutikk er å kunne tilby en enkel og rask måte å handle dagligvarer på. For å kunne ta imot ordre og levere varer må MENY Nettbutikk behandle opplysninger om deg.

MENY Nettbutikk behandler dine personopplysninger også for å møte andre lovkrav, som bokføringslovens krav til lagring av kjøpstransaksjoner i fem år.

MENY Nettbutikk kan bruke avidentifiserte personopplysninger for egne analyseformål, for å optimalisere butikkdrift og for å bedre brukeropplevelsen.

2. Hvilke opplysninger samles inn

Når du handler registreres ditt navn, din adresse, e-post og mobiltelefon. Når du legger inn en ordre lagres ordren ditt med navn, adresse, utleveringstidspunkt, leverings-metode og beløp.  Den endelige kvitteringen lagres, dette tilsvarer kassabongen i vanlige butikker.

Ved hjemleveranse eller utlevering av varer i butikk lagres signatur for mottaker. Har du aldersbestemte varer i bestillingen, lagres alder på bestiller og mottaker. Mottakers ID og signatur lagres også som bekreftelse på at utlevering foregår i henhold til regelverk.

Er du Trumf-medlem kan du registrere ofte brukte betalingskort. MENY Nettbutikk vil da lagre de fire siste sifrene i kortet, men ikke øvrige detaljer. Detaljer som navn på kortholder, kortnummer, CVC kode, utløpsdato og kortets referanseID lagres hos vår betalingsleverandør PayEx, som tilfredsstiller strenge sikkerhetskrav og er PCI-sertifisert.

3. Hvordan bruker MENY AS dine opplysninger

Vi behandler dine opplysninger for å kunne gjennomføre en avtale om kjøp, betaling og levering.  Ved kjøp behandles kortopplysninger for å kunne verifisere betalingen. Det gjøres en reservasjon av beregnet beløp på ditt kort. Når varene er plukket og vektvarer beregnet, belastes kortet ditt med faktisk beløp.  Behandlingsgrunnlaget for dette er etter personvernlovverket å kunne gjennomføre en avtale. Vi lagrer kvitteringen for å møte lovkrav i bokføringsloven.

Er du innlogget Trumf-medlem vises dine kontaktopplysninger, dine bonuspoeng, dine ofte kjøpte varer, dine ordrer lagt i nettbutikken inntil 12 måneder tilbake og dine kuponger. Vi tilbyr funksjonalitet slik at du, om du ønsker det, kan planlegge framtidige kjøp og lagre betalingskort for smidigere handleprosess. Du kan selv slette eventuelle lagrede kort. Har du som Trumf-medlem sagt ja til tilpassede tjenester (profilering) vil du få en handleopplevelse tilpasset hva og hvordan du pleier å handle.  

Dersom det oppdages at varer eller produkter må trekkes tilbake av hensyn til for eksempel helse og sikkerhet, kan det bli nødvendig for oss å kontakte deg. Da bruker vi dine kontaktopplysninger kombinert med opplysninger om kjøp. I alvorlige tilfeller vil vi kunne være forpliktet til å gjøre dette i henhold til lovkrav. I mindre alvorlige tilfeller er det i vår interesse å gi slik informasjon for å gi god kundeservice

For å drifte våre nettsider loggføres feilmeldinger slik at vi kan identifisere årsaker, gjøre relevante forbedringer og eventuelt misbruk. Det er i både vår og din interesse at nettsidene fungerer tilfredsstillende og at sikkerheten ivaretas.

Nettstedet meny.no benytter analyseverktøyet Google Analytics som samler inn IP-adresser fra brukerne av nettstedet. IP-adresser anonymiseres og brukes til å gi aggregert informasjon om hvordan nettsidene brukes, og hva besøkende klikker på. Formålet er å bruke statistikken til å forbedre nettstedet og ivaretar MENYs berettigede interesse i at nettsidene er brukertilpasset og velfungerende.

4. Lagring

Vi lagrer dine kvitteringer (kjøpstransaksjoner) i fem år i tråd med krav fra bokføringsloven. Vi lagrer dine ordrer (bestillinger) i tre år for analyseformål.  Etter 3 år, vil ordrene aggregeres slik at vi kan beholde dataene for analyseformål, men da uten personopplysninger. For øvrig lagrer vi opplysninger for å kunne levere tjenesten. Når formålet ikke lenger er tilstede slettes opplysningene.

Dersom du ber om å få en dine opplysninger slettet fra MENY Nettbutikk, må vi likevel beholde kjøpstransaksjoner i henhold til bokføringslovens krav.

5. Utleveringer  

MENY er Trumf-partner. Når du bruker ditt Trumf-pålogg (brukernavn og passord) utleveres kontaktopplysninger fra Trumf til MENY, for å forenkle registreringen for deg.   Tilsvarende, for at du skal spare Trumf-bonus på ditt kjøp, utleveres kjøpstransaksjonen fra MENY til Trumf.  Utleveringen reguleres i avtale, og partene har hver for seg behandlingsansvar for opplysningene.   

MENY gir ikke personopplysningene dine videre til andre, med mindre det foreligger et rettslig grunnlag for slik utlevering. Da er MENY rettslig forpliktet til å utlevere dine personopplysninger til offentlige myndigheter.

6. Databehandlere

Sentrale databehandlere for MENY Nettbutikk er

  • NorgesGruppen Data AS, for utvikling og drift at meny.no, MENYs app og underliggende IKT-plattform.
  • Sylinder AS, for nettbutikk og analyse.
  • PayEx for betalingstjenester. 
  • ZoopIT for IT til utlevering.
  • Ulike transportører avhengig av hvor du bor.  
  • Google Analytics, for analyse av trafikk på meny.no.
  • New Relic, for tracking av feil og misbruk på nettside.

PayEx er PCI-sertifisert, slik kravet er for å lagre kredittkortopplysninger.

NorgesGruppen Data og Sylinder er heleide datterselskaper i NorgesGruppen.

7. Databehandlere utenfor EU/EØS

NorgesGruppen Data har underleverandørene Tata Consulting Services og Accenture/IDC i India, som har henholdsvis drift av basis infrastruktur og applikasjonsdrift for kundesystemet. For å sikre et tilstrekkelig beskyttelsesnivå brukes standard modellavtaler vedtatt av EU-kommisjonen.

8. Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i hvilke opplysninger og behandlinger vi gjør om deg. Du har også rett til korrigeringer, begrensninger og stopp i behandlingen i henhold til gjeldende personvernregelverk.

Ved spørsmål eller uenighet om, eller klage på, hvordan vi behandler personopplysninger ber vi deg beskrive hva saken gjelder og sende til nettbutikk@meny.no. Du kan også ringe oss på 22 56 35 00. Du kan klage på hvordan dine opplysninger behandles i MENY Nettbutikk til Datatilsynet: postkasse@datatilsynet.no eller ved telefon: 22 39 69 00.

Hvis du er Trumf-medlem og har spørsmål om ditt Trumf-medlemskap eller ønsker innsyn i persondata tilknyttet Trumf, ta kontakt med Trumf kundeservice på kundeservice@trumf.no  eller på telefon: 22 56 33 00. Du finner Trumfs personvernerklæring her (lenke).

9. Cookies

MENY Nettbutikk benytter også cookies i sin nettbutikk. Les her for mer om bruk av cookies.