MENY stimulerer til en sunnere livsstil

MENY stimulerer til en sunnere livsstil
Norge er del i en global trend med sykdommer som i mange tilfeller er knyttet til livsstil, l fysisk aktivitet, og hva vi spiser og drikker. For mye salt og sukker, og for lite frukt og grønt er blant de utfordringene som dagligvarebransjen kan bidra til å gjøre noe med. MENY skal ha det største utvalget sunne matvarer og aktivt oppfordre kundene til å spise grønnere, grovere og renere.

Grønnere, grovere, renere

Vi i MENY hjelper kundene våre til å spise mer sunne matvarer som grønnsaker, grove kornprodukter, frukt, bær og fisk. Vi har et rikt utvalg av friske grønnsaker og frukt, grove brødsorter og bugnende ferskvaredisker, og ønsker å inspirere kundene våre til å velge velsmakende, variert og sunt.

Sunnhetsbonus

I 2016 lanserte vi Sunnhetsbonusen. Det innebærer at kundene får 7 % Trumf-bonus på mange av de produktene som myndighetene anbefaler, som fersk frukt og grønt, grove brød og fersk fisk.

Redusere salt og sukker

Gjennomsnitts nordmannen spiser dobbelt så mye salt som anbefalt. Et høyt saltinntak øker risikoen for høyt blodtrykk som igjen øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Dette gjelder både kvinner og menn – unge som gamle.
Vi har fjernet all tilsatt salt i kjøttdeigen vår. Det betyr at dersom du spiser én middag med MENYs kjøttdeig i uken, har du kuttet saltinntaket med hele 15 prosent.  Vi har også tatt vår del av ansvaret for å redusere salt ved å være en del av Saltpartnerskapet. Partnerskapet ble lansert i 2015 og har satt ambisiøse mål om å redusere saltforbruket til nordmenn med 20 prosent. Dette skal vi oppnå ved å redusere mengden salt i bearbeidet mat og øke bevisstheten om at saltreduksjon gir bedre folkehelse.

Fersk fisk i alle butikker

MENY er den dagligvarekjeden som selger mest fersk fisk i Norge. I 2015 var det totale sjømatsalget på 970 millioner kroner, en vekst på hele 41 prosent fra 2011. 60 prosent av våre kunder sier at de spiser mer fisk nå enn for ett år siden. Alle våre butikker har gitt mer plass til fersk fisk og vi har utvidet utvalget i butikkene.

Våre fiskehandlere formidler kunnskap og gode råd til hvordan kundene kan tilberede fisken på en enkel og god måte. I tillegg til fisk i løsvekt har vi en stor disk med ferdigpakket fisk. Rene fiskefileter gjør det både lettere å tilberede og oppbevare fersk fisk hjemme. Vi er i tillegg opptatt av å gi kundene de beste råvarene fra de ulike årstidene. Satsingen på skrei og makrell er blant disse.