MENY-kokken på Camp kulinaris

MENY-kokken på Camp kulinaris

Publisert 25. februar 2021
Det blir god temperatur på grillen når MENY-kokk Espen Schøning Lie gjester Camp kulinaris på TV3 onsdag 3.mars.

På Camp kulinaris kjemper ti kjendiser på kjøkkenet mens de driver en restaurant sammen i Portør.

Èn etter èn blir de sendt hjem fra programmet, helt til en vinner står igjen, og underveis er det gode samarbeid, intens krangling, høyt stressnivå og selvfølgelig mye spennende mat.

Stjernekokk Kjartan Skjelde er mentor og programleder. I neste episode har han fått med seg kokke-kollega og samarbeidspartner, Espen Schøning Lie, fra MENY, som dommer og medspiser i restauranten.

Det passer bra, ettersom deltakerne denne uken skal teste sine bbq- og grillferdigheter i programmet med tema smokehouse.

Espen er en formidabel kokk og han har tidligere vært dommer på programmet Norges Grillmester, så vi vet at han kan grill.

- Det var naturlig å få med en som virkelig har kompetanse på barbecue og kan bistå Kjartan med det. Og så er han en utrolig fin og blid fyr og en motvekt til Kjartan, som er litt streng og tydelig, sier programredaktør i Nent Group, Jonas Møller.

Kokke-elever i restauranten

Nivået er skyhøyt i år og deltakerne jobber beinhardt, også de som hevder at de ikke tar dette seriøst. Konkurransen har nådd episode 15 og alle er blitt varme i kokketrøya, men i grill-oppdraget får de en jobb som bokstavelig talt tar nattesøvnen fra noen av dem. 

Til daglig er Espen Schøning Lie ansvarlig for ferskvarer og lokalmat i MENY, og leder av MENY-Lauget, MENYs egne fagfolk, som har ansvar for alt fra kvalitetskontroll til produktutvikling og – innovasjoner for dagligvarekjeden.

Espen røper at det ble fin temperatur i konkurransen, og sier han ble imponert over deltakerne, spesielt arbeidsinnsatsen, og at de viste at de virkelig tar dette seriøst.  

- Det var kjempegøy å være med. Jeg er veldig opptatt av fagopplæring og rekruttering til kokkefaget, så det var ekstra stas å være der sammen med fremtidens kokker, elever fra en kokkeskole i området, som også var invitert til å spise med oss i restauranten, sier MENY-kokken.

MENY sponser kokkekampen

MENY er stolt sponsor av Camp kulinaris, som nå er inne i sin 4. sesong og holder seg like populært. Kjendis-deltakerne får et ukesoppdrag, etterfulgt av en masterclass med Kjartan. Deretter er det menysmaking, før alt ender i en restaurantdag med kokkelering og servering.

Å tilberede kjøtt til perfeksjon i en smoker, eller grille et stykke kjøtt til nøyaktig ønsket kjernetemperatur, krever svært god timing.

Om deltakerne lykkes med det, gjenstår å se. Den fjerde sesongen av Camp kulinaris består av 33 episoder. I siste episode er det to kjendiser igjen som kjemper om å bli verdig vinneren av Camp kulinaris 2021.